Koray Kanbur: Atatürk’ün dediği gibi…

Koray Kanbur: Atatürk’ün dediği gibi…
Yayınlama: 03.12.2015
Düzenleme: 03.12.2015 11:28
A+
A-

Koray Kambur: Atatürk'ün dediği gibi...

Koray Kanbur: Atatürk’ün dediği gibi…

İstanbul Amatör Ligi 16. Grupta mücadele eden Heybeliada, 7. Maçlar sonucunda grubunda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle  13 puanla lider Sultanbeyli Uzundere’nin  1 puan altında 2. Sırada mücadelesine devam ediyor.

Sezona başarılı bir giriş  yapan Heybeliada, geçen hafta  lideri 2-0 gibi net bir skorla devirmeyi başardı. Şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacaklarını söyleyen Heybeliada Spor Kulübü Başkanı Koray Kanbur gazetemize yaptığı açıklamada;

“Uzun zamandır Heybeliada ve Adalar gençleri için verdiğimiz uğraşların meyvelerini çok yavaş da olsa almaya başladık. Heybeliada da artık gençler arasında uyuşturucu içenler ile diğerlerini ayırıp gençlerimizin çoğunu spora teşvik etmeyi başardık. İki sene önce başlattığımız futbol okulu öğrencilerinin çoğu şu anda İstanbul’un en iyi alt yapısı olan kulüplerden teklifler almaya başladı. Ve neredeyse hepsini iyi kulüplere verdik ve lisanslarını bu sezon çıkardılar. En önemlisi bunlardan hiçbir menfaat sağlamadan sadece onların geleceğine sahip çıkmak adına bir lira yetiştirme ücreti istemedik.

U-19 takımızı kurduk

Heybeliada Spor Kulübü olarak 25 senedir genç takım çıkarmıyor ve A Takıma çıkan gençleri hiçbir şekilde lig ve maç tecrübesi olmadan A takımında tecrübesizce maçlara çıkartmak zorunda kalıyorduk. Şu anda Heybeliada gençleri kendileri toplanarak başvurdukları bir genç takım U-19 kuruldu ve antrenmanlara başladılar. Bunda sonra da artık A takımına daha hazır, tecrübeli, altyapı eğitimi almış gençlerimiz ile maçlarımıza çıkacağız.  A Takıma gelince hoca olarak sezon başında çok tecrübeli ve kariyerli arkadaşım  Sn. Burgaç Şanda ile anlaştık. Ama para karşılığında değil. Bizim burada yapmak istediklerimizi dinleyince kişilik kalitesi ve şahsıma olan güvenine istinaden “Benimde bu çorbada tuzum olsun” diyerek teklifimizi kabul etti. Kendisi benim Fenerbahçe’den  arkadaşım olması yanı sıra, Fenerbahçe  alt yapısını altı sene çalıştırmış, 2.ligde, Sarıyer de İlker Yağcıoğlu ile iki sene, Eyüp Spor da Murat Şahin ile iki sene çalışmış çok tecrübeli üst düzeyde bir teknik direktördür. Yardımcılığını da Volkan Özveren’e vererek sıkı bir çalışma içine girdik. Burgaç Hoca talebesi olan, geçen sezon 2.ligde faal futbol oynayan Emre Horoslu’yu ve yine diğer bir talebesi olup senelerce profesyonel futbol oynamış Erkan Aygün’ü transfer ettik. Bu tecrübeli oyuncuların yanında kaliteli gençlerimizi de monte edince başarılı sonuçlar elde etmeye başladık. Bu sene hedef inşallah Şampiyonluk. En son hafta lider olan İstanbul Esnafspor’u yenen ve ikinci sıraya yükselen takımımıza bir moral yemeği verdik.

“Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır”

Şu ana kadar yapılan hizmetleri o kadar çok yokluk içinde başardık ki bu başarıyı gören halkımız içindeki bazı vatansever insanlar destek vermeye başladı. Vatansever diyorum çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır” sözü  çerçevesinde bu vatana en büyük hizmetin çocuklarımıza, gençlerimize yapılan yatırımlar olduğuna inanıyorum. Bu desteklerinde artarak devam edeceğine de inanıyorum. Ülkemizde her yapılan iyi işleri durdurmak isteyenler olduğu gibi bu fedakarca çalışan Heybeliada Spor Kulübü yönetimini de engelleye çalışanlara aldırmadan çalışıyor, aynı eski günlerdeki gibi Adalar’da birlik ve beraberlik içinde yaşamaya en büyük katkıyı sağlayan sporu ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Belki çok hayalciyiz ama en azından çaba sarf ediyoruz. Sevgiler ve saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim” dedi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.