Laf Söyledi Balkabağı…

Laf Söyledi Balkabağı…
Yayınlama: 10.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik, geçen cuma günü mecliste yaptığı içeriğinde hakaretler dolu konuşması ile adını Adalar siyaset tarihine yazdırdı!!!

Yaptığı konuşmasında isim vermeden gazetemize ağır hakaretler eden, bizi çete üyesi ilan eden Başkan Yardımcısı Engin Çelik’e önce böyle bir şahsın reklamını yapmayalım demiş olmamıza rağmen yapılan hakaretler üzerine bir cevap vermemiz hasıl olmuştur. Cevabımızı, DSP İlçe Başkanı Murat Pekin’in konu ile ilgili gazetemize yapmış olduğu açıklamalarından sonra okuyabilirsiniz.

“Artık yüce Meclis’in üzerinde bir güç yoktur”

23 Nisan 1920’de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. Bir bölümü işgal altındaki İstanbul’dan Ankara’ya gelebilmeyi başarmış “Meclisi Mebusan” üyeleri, bir bölümü ise Anadolu kentlerinde olağanüstü koşullarda seçilenlerden oluşan 115 milletvekili ile Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk toplantısını yaptı. Erzurum ve Sivas kongrelerinde ön hazırlıkları tamamlanan TBMM, ulusal egemenlik hedefinde yeni bir devletin kuruluşunun temelini attı. Hareketin önderi Mustafa Kemal Atatürk, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada “Artık yüce Meclis’in üzerinde bir güç yoktur” dedi.

DSP İlçe Başkanı Murat Pekin:”Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece bir tane “yüce meclis” vardır.”

Murat Pekin:”Baktım arkadaş 11 defa Adalar Belediye Meclisi için “yüce meclis” sıfatını kullanmış. Türkiye Cumhuriyeti’nde sadece bir tane “yüce meclis” vardır. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi dir. Nasıl ki, binlerce mahkeme vardır, ama sadece bir tanesi “yüce” diye tanımlanır. Oda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce toplanan Yüce Divan’dır. Onun gibi. Zira Yüce kelimesinin anlamı en büyük olan demektir. TBMM’nin en büyük olmasının sebebi ise, kanun yapma yetkisine sahip olmasıdır. Bence bu arkadaş önce ana mektebinden eğitime yeniden başlasın, anayasanın en temel bilgilerini bir öğrensin, biliyorsunuz öğrenmenin yaşı yoktur, mezun olduğunda ölmez sağ kalırsak kamu işi nedir, ihale nedir özel kişilik, tüzel kişilik nedir, o zaman gerisini konuşuruz”dedi.

Engin Çelik’e cevabımız…

Laf Söyledi Balkabağı…


Adalar Belediyesinin şubat ayı Meclis Toplantısı ile ilgili yapmış olduğumuz haberler görüyoruz bayağı uyku kaçırmış olacak ki Başkan Yardımcısı Engin Çelik, Facebook sayfasına neredeyse “….. tarihli tarihi konuşmam”  diye övünerek Meclis de yaptığı konuşmasını koyarak üstü kapalı tarafımıza hakaretler yağdırmış.

Öncelikle Demokrasi ve Adalar adına Belediye Meclisinin seçilmiş CHP’li Meclis üyelerinin mücadelesi takdire şayan. Tehditlere, hakaretlere baskılara rağmen Adalar’dan yana tavır almalarından dolayı kendilerini kutluyoruz. Ak Parti ve DSP Meclis üyelerini kutluyoruz.

Ada Gazetesi olarak halkın yanında, kimsesizlerin kimsesi olmaya, arsızlara, pişkinlere ve sonradan görmelere pabuç bırakmayacağımızı söylemiş olayım.

Haber başlığına gelince “Arsıza söz, pişkine yüz dayanmaz” derler ya. Kamuoyunu aydınlatan, belediyeyi zarara uğratanları deşifre eden haberimiz tam da adresini bulmuş. Eğer algı yapıyorsak buyurun tekzip edin. Yalan haberler ise hukuki yollara başvurun. Asıl algı yaratmaya, kendini temize çekmeye çalışanları tüm çıplaklığıyla Adalar halkına duyurmaya devam edeceğiz. Ta ki akıllanıp Adalara hizmet etmeye, doğru işler yapmaya başlayana kadar.

Belediye Başkan yardımcısı Engin Çelik, üç dakikalık konuşmasında kem küm etti, yazdığını okuyamadı, algı dedi, topu taca attı. Hele şeffaflık ve dürüstlük adına… hizmetlerimiz… dedi ya okuyucularımızın aklını aldı. Yarım siyasetçi, yarım CHP’li suçu başkasında aramasın. Hani derler ya “her şeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter” Öyle bir had ki bu bir Belediye Meclisi gündemi, oylaması için kadın üyelerini ağlatacak, rencide edecek kadar hadsiz. Bir kadının gözyaşının akmasına sadece soğan değil, bir hıyar da neden olabilir. Meclis üyelerimize yanında olduğumuzu, “incir ağacından oklava, darı unundan baklava, bu kişiden de adam olmaz, olamaz diyoruz.

Mal bulmuş mağribi gibi konuşan Engin Çelik’in videosunu yukarıda paylaşıyoruz, yorum da, sözde sizin, anlatmaya gerek yok, işte görüyorsunuz.

İhbar hattımıza gelen bilgi ve belgeleri yayınlamakta bazen güçlük çekiyoruz, o kadar çok yolsuzluk, rüşvet ve kayırma haberlerini var ki, basın etiği ve hukuka uygun bulmadığımızdan yayınlamıyoruz. Engin Civan’a söylenen meşhur bir söz var ya mahkeme kayıtlarına giren, “rüşvetin belgesi mi olur ….,”  birileri duymamış olacak ki belge üstüne belge düzenleyenleri deşifre etmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin. Çok yakında!

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.