Lefter Küçükandonyadis, vefatının 9’uncu yılında anıldı

Lefter Küçükandonyadis, vefatının 9’uncu yılında anıldı
Yayınlama: 13.01.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcusu, “Ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 9’uncu yılında anıldı.

Fenerbahçe ve Türk futbolunun efsane futbolcusu, “Ordinaryüs” lakaplı Lefter Küçükandonyadis, vefatının 9’uncu yılında anıldı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Lefter Küçükandonyadis’in Büyükada Rum Ortodoks Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anma törenine taraftarlar katıldı.

Lefter Küçükandonyadis, vefatının 9'uncu yılında anıldı

Fenerbahçe Spor Kulübü bir açıklama yayınladı

Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi web sitesinden yapılan paylaşımda: “13 Ocak 2012’de büyük bir üzüntüyle ebediyete uğurladığımız, camiamızın ve Türk Sporu’nun önemli değeri Efsanemiz Lefter Küçükandonyadis’i vefatının 9’uncu yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Lefter Küçükandonyadis Fenerbahçe formasıyla 1950’de Milli Küme şampiyonluğu yaşarken, 14 golle Milli Küme gol kralı oldu. Bugün Süper Lig diye anılan Türkiye Ligi’nde de 3 şampiyonluk yaşayan efsanemiz, sarı lacivertli formayla toplamda 4 Türkiye, 3 İstanbul ligi şampiyonluğu kazandı. 43 yaşına kadar futbol oynayan Lefter’in golcülüğü için taraftarlar ‘Ver Lefter’e, Yaz Deftere’ tezahüratları yapmıştı.” denildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.