Mali Müşavirle Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolü yapılmamış!

Mali Müşavirle Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolü yapılmamış!
Yayınlama: 06.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Adalar Belediyesini inceleme gelen müfettişin raporunda, İşletme Müdürlüğü ile Mali Müşavir arasında yapılmış Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolüne rastlanmadığının altı çiziliyor.

Mali Müşavirle Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolü yapılmamış!

Adalar Belediyesini inceleme gelen müfettişin raporunda, Adalar Belediyesi İşletme Müdürlüğü ile Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Osman Öztürk arasında yapılmış Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolüne rastlanmadığını ancak çeşitli tarihler arasında bir takım ödemelerin yapıldığı ve bunun da Kamu Zararını doğurduğu tespit edildiği belirtiliyor.

Müfettiş raporuna göre;

DOSYANIN KONUSU :  Adalar Belediyesi İşetme Müdürlüğünce Osman ÖZTÜRK isimli Mali Müşavire yapılan ödemeler hakkında

İNCELEMELER :   Dosyasında yapılan incelemede,

‘Adalar Belediyesi İşletme Müdürlüğü ödeme dosyalarında yapılan incelede İşletme Müdürlüğü ile Osman Öztürk isimli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Osman ÖZTÜRK arasında yapılmış Mali Müşavirlik hizmet alımı protokolüne rastlanmamıştır. Ancak Osman ÖZTÜRK isimli serbest muhasebeci ve mali müşavir olan kişiye yapılan ödemeler mahsup fişleri bulunmuş karşılığında alınan serbest muhasebeci makbuzunun eksik olduğu tespit edilmiştir. Örnek olarak verilecek olursa;

30/07/2013 tarih ve fiş no: 001949 ile 2.408.-TL,

30/07/2013 tarih ve fiş no: 001950 ile  408.-TL,

31/07/2013 tarih ve fiş no: 001956 ile 3.000.-TL,

31/07/2013 tarih ve fiş no: 001944 ile 5.000.-TL

Mahsup fişleri kesilerek Garanti bankasından ödemelerin yapıldığı buna karşılık 05/07/2013 tarihinde 05753 sıra nolu serbest meslek makbuzu ile toplamda 2.000.-TL tutarında bir makbuz kesildiği görülmüştür.

İşletme Müdürlüğünce yapılan hizmete karşılık gelecek makbuz alınmadığı ve ödeme tutarının negatif  bakiye olarak işletme müdürlüğünün kasa hesabında kaldığı gözükmektedir.

Mali Müşavirlik hizmeti yapıldı ise kaça yapıldığı ne kadar ödenmek zorunda olduğu, fazla ödenip ödenmediği belli olmadığı gibi yapılan ödemenin karşılığı kadar serbest meslek makbuzu alınmamış olması da İşletme Müdürlüğü hesaplarında nasıl gösterildiği belli değildir.

Ayrıca Adalar Belediyesi bünyesinde bulunan  Mali Hizmetler Müdürlüğü ve çalışan personelleri mevcut iken ve bu personeli eğitme adı altında Erkan Karaarslan’ın kendi yada çözüm ortağı olan firmalarından pek çok kere danışmanlık eğitimleri ve seminerleri için hizmet alımları ile  paralar ödenirken hala belediye dışından Osman Öztürk isimli şahıs firması şeklindeki Mali Müşavir  hizmet alımları ile Ulusal Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik Firmalarına  Doğrudan Temin usulleri ile değişik sistemler içinde hizmet işi paralarının  ödenmesi tereddütsüz Kamu Zararını doğurduğu tespit edilmiştir’ ifadelerine yer veriliyor…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.