Marmara’da Deprem Riski Devam Ediyor: 120 KM’lik Tekirdağ-Adalar Fay Hattı Kırılabilir!

Marmara’da Deprem Riski Devam Ediyor: 120 KM’lik Tekirdağ-Adalar Fay Hattı Kırılabilir!
Yayınlama: 30.01.2025
A+
A-

Son depremler uyarıyor! Bursa ve Çanakkale’de yaşanan depremler, Marmara Bölgesi’ndeki deprem riskini bir kez daha gündeme getirdi. Prof. Dr. Okan Tüysüz, yaptığı açıklamada Tekirdağ açıklarından Adalar önlerine kadar uzanan fay hattının kırılma riski taşıdığına dikkat çekti. Bu fay hattının tek seferde veya 6-6,5 büyüklüğünde birçok deprem üreterek kırılabileceği belirtiliyor.

İstanbul’da risk büyük!

Marmara’da beklenen olası bir depremde İstanbul’un ciddi şekilde etkileneceği öngörülüyor. 1 milyon binanın risk altında olduğu şehirde, 700 bin bina depremden doğrudan etkilenebilir. Uzmanlar, depreme karşı önlemlerin bir an önce alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

Prof. Dr. Okan Tüysüz ne dedi?

  • Bursa ve Çanakkale’deki depremlerin Marmara depremini tetiklemesinin çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtti.
  • Tekirdağ-Adalar fay hattının kırılmasının beklendiğini ve bunun büyük bir depreme yol açabileceğini söyledi.
  • İstanbul’da 1 milyon binanın risk altında olduğunu ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Deprem riski ne zaman gerçekleşecek?

Depremin ne zaman gerçekleşeceği konusunda kesin bir tarih vermek mümkün değil. Ancak uzmanlar, riskin her zaman mevcut olduğunu ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurguluyor

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.