Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı’ndan Suriye’deki soydaşlara yardım

Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı’ndan Suriye’deki soydaşlara yardım
Yayınlama: 23.04.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı “Suriyede varlık mücadelesi veren soydaşlarımıza bir destek de sen ver ” başlıklı kapmaya ile Rusya, İran ve Esad’a bağlı güçler tarafından bombalanan ve katledilen Türkmendağı, Bayırbucak bölgesi ve Suriyenin çeşitli bölgelerinde yaşayan soydaşlara bir kamyon dolusu yardım gönderdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı'ndan Suriye'deki soydaşlara yardım

Milliyetçi Hareket Partisi Adalar ilçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada,  “Suriyede varlık mücadelesi veren soydaşlarımıza bir destek de sen ver ” Başlıklı kampanyası adalar arası ulaşım, hava koşulları ve ilçe nüfusuna bakılmaksızın, 200 koli gıda, 200 Adet battaniye, 200 Adet havlu, Erkek-Kadın ceket ve mont ve kıyafeti, çocuk kıyafetleri, çorap, atkı, bere, eldiven olarak hazırlanan yardım tırı ihtiyaç sahibi savaş mağduru soydaşlarımıza gönderilmek üzere yola çıktığı belirtildi.

MHP Adalar ilçe başkanlığı tarafından yapılan açıklama ise şöyle;

“Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Rusya, İran ve Esad’a bağlı güçler Türkmendağı, Bayırbucak bölgesi ve Suriyenin çeşitli bölgelerinde yaşayan kardeşlerimizi bombalıyor, katlediyor. Çok kıt imkanlarla vatanlarını korumak için zalimlere karşı destansı bir direniş gösteren Türkmenlerin aileleri ise, kadınlarıyla, çocuklarıyla dondurucu soğuklara karşı ayrı bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Türkiye olarak, millet olarak onlara yardım etmek boynumuzun borcudur. Bu vesile ile Milliyetçi Hareket Partisi Adalar ilçe başkanlığı olarak düzenlediğimiz kampanyalara desteğini esirgemeyen Bu milli ve insani göreve duyarsız kalmayan, bizleri yalnız bırakmayan tüm Adalılar, dava arkadaşlarıımz ve yüce Türk milletin e teşekkürü bir borç biliriz.

İlaveten,

Suriye ve Irak Türkmenlerini Anadolu topraklarında istemeyenlere;

Sınırlarımız Edirne’den başlayıp Ardahan’da bitiyor olabilir. Sorumluluk sahamız ise Bosna’dan Doğu Türkistan’a, Kırım’dan Afrika’ya kadar uzanır.

Bilmeyenler için bildirelim: Aslımız Selçukludur. Suriye ve Irak Türkmenleri bizim özkardeşlerimizdir.

Kendi kültürüne, tarihine yabancılaşmışlara;

Anadolu, düşkünlerin, gariplerin, mazlumların yurdudur. İnsanlığın son kalesidir, adasıdır. Şifahane gibidir. Yaralar burada sarılır, yeni hayatlar bu topraklar üzerinde kurulur. Türkiye, zorda olanların, darda kalanların ülkesidir, devletidir.

Tüten son ocaktır.

Acılarından dolayı, bütün mazlumlar kardeştir, akrabadır, akrandır. İnancımıza göre, misafir, bereketiyle birlikte gelir.

Kardeşlerimize dokunmayın, bereketimizi kaçırmayın.”

Milliyetçi Hareket Partisi Adalar İlçe Başkanlığı

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.