Murat pekin: “Adalar Belediyesinin asıl başkanı Yılmaz Yücel olduğunu düşünüyorum!”

Murat pekin: “Adalar Belediyesinin asıl başkanı Yılmaz Yücel olduğunu düşünüyorum!”
Yayınlama: 29.06.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Seçim tarihi günü bilmecesiyle gündeme gelen Adalar Kent Konseyi seçimlerinde Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün skandal konuşması seçim gündeminde bomba etkisi yaratırken bazı STK’lıların alkışlaması, bazı STK’ların yuhalaması dikkat çekti. Böylece Erdem Gül Adalar tarihinin ilk yuhalanan başkanı olarak ada tarihine geçti.

Konuyla ilgili fikirlerine başvurduğumuz DSP Adalar İlçe Başkanı Murat Pekin gazetemize şok açıklamalarda bulundu. Pekin Adalar Belediyesinin asıl başkanının Yılmaz Yücel olduğunu iddia etti.

Pekin şu ifadelerde bulundu:

“Dün yaşanan olay Adalar Belediyesi’nin, Adalarla alakası olmayan HDP içinde yuvalanmış marjinal terör bağlantılı bir kanat tarafından ele geçirilmeye çalışılmasının dışa vurumundan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Ben dün Erdem Gül’ün yüzünde o korkuyu gördüm. İster belediye başkanı ister başkası kim olursa olsun genel kurul toplantı çoğunluğu sağlanmış bir hazirun önünde “gerekli çoğunluk sağlansa dahi ben bu toplantıyı yaptırmam” demesi için aklını yitirmiş olması veya birilerinden korkuyor olması gerekir. Ancak Erdem Gül bunu söylemiştir. Zira bunu Erdem Gül’e söyleten bu marjinal terör bağlantılı yapının can güvenliğini dahi tehdit edebilen baskısıdır olduğunu düşünüyorum.  Burada öncelikle belirteyim ki, HDP’nin Adalar teşkilatının da bu yapıdan oldukça rahatsız olduğunu biliyorum. Bu yapının başındaki kişi CHP’nin belediye meclis listesine gece operasyonuyla kontenjan adayı olarak giren Yılmaz Yücel isimli kişidir. Planlanan, bu kişinin esasen seçilip belediyeyi yönetmesi ve bu şekilde marjinal bir kanatın İstanbul’da bir ilçeyi ele geçirmesi iddiaları Adalar’da konuşuluyor. Ancak tepkinin büyüklüğü neticesinde son dakika da büyük sözler verilerek bu kişi istifa ettirildiği iddiaları mevcut.. Dün olan ise bu yapının bu kişi üzerinden en azından kent konseyi genel Sekreterliği makamı üzerinden adayı yönetme baskısı olduğunu düşünüyorum. Dün ağır baskı ve tehdit altında olan bir belediye başkanı 80’in üzerindeki sivil toplum iradesini yok sayma çılgınlığını sergilediyse, bunun altında yatan marjinal bir silahlı yapıya verilen sözlerin yerine getirilememesinin verdiği korku olduğu fikrindeyim. Erdem Bey ailesini dahi adaya getirememiştir. Şu anda yaşanan Adalar boyutundaki bir milli güvenlik sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan belki de bizden bile fazla rahatsız olanlar Adalar’daki HDP teşkilatlarıdır diye düşünüyorum.” dedi. Pekin ayrıca bu söylediklerinin özgür düşünceleri olduğunu yalansa yalanlamaları gerektiğinin altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.