Murat Pekin’den, Belediye Başkanı ve Yardımcısının hakaret içeren açıklamalarına karşı basın açıklaması

Murat Pekin’den, Belediye Başkanı ve Yardımcısının hakaret içeren açıklamalarına karşı basın açıklaması
Yayınlama: 28.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

Adalar Belediyesinin kurumsal sitesinde kesin hesabın reddi ile ilgili karalama kampanyası yapılmakta ve Sayın Başkan ve Sayın Başkan Yardımcısı tarafından red oyu veren meclis üyeleri hakkında sosyal medya hesaplarından, “kötücükler ” gibi sıfatlarla hakaretler edilmektedir.

Bilineceği üzere, yerel seçimlerde belediye başkanına ayrı, belediye meclisi üyelerine ayrı oy pusulalarıyla oy verilmektedir.

DSP meclis üyesi Sayın Muzaffer YILDIRIM, DSP’ye verilen 2.500 oyu temsil etmekte, üç Ak Parti üyesi ise Ak Parti’ye verilen 3.000 oyu temsil etmektedir. Bu rakam, yaklaşık 10.000 seçmenin toplamda yüzde 55’i dir.
Bununla birlikte başkan dahil 8 CHP li üyenin üçünün red oyu ise, 4.400 olan CHP oyu oranlamaya tabi tutulduğunda, 1.650 oydur.

Kısaca red oyu veren meclis üyeleri, 7.150 oyu temsil etmektedirler. Bu ise yüzde 70’İn üzerinde bir oy oranı olup, bu hakaretler red oyu veren meclis üyeleri nezdinde, adalar seçmeninin yüzde yetmişinden fazlasına yapılan bir hakaret anlamına gelmektedir.

Ancak siyasete paraşütle inen ve hesap vermekten korkan kişilerin; bu kadar cahilce yapılan bu beyanatları vereceği ortadadır.

Saygılarımla

Nail Murat PEKİN

DSP ADALAR İLÇE BAŞKANI

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 7 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.