NUSRET MAYIN GEMİSİ HEYBELİADA’DA

NUSRET MAYIN GEMİSİ HEYBELİADA’DA
Yayınlama: 04.09.2013
Düzenleme: 04.09.2013 17:13
A+
A-
nusret-mayin-gemisi-0002049
NUSRET MAYIN GEMİSİ HEYBELİADA’DA
Çanakkale Deniz Zaferi’nde kritik rol oynayan Nusret Mayın Gemisi 6 Eylül’de HEYBELİADA’da…
Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanılmasında kritik rol oynayan NUSRET MAYIN GEMİSİ’nin Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 yıl önce bire bir ölçülerinde inşa edilen tıpkı yapımı, İstanbul’da halkın ziyaretine açıldı. 6 Eylül tarihine kadar İstanbul’da kalacak olan gemi ziyaretçilerini bekliyor
KRİTİK GÖREV ÜSTLENMİŞTİ

 

 

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanılmasında en büyük paya sahip olan Nusret mayın gemisi, döşediği mayınlarla 3 geminin batmasına 3 geminin de ağır yara almasına neden olarak kritik görev üstlenmişti. Genelkurmay Başkanlığı, Çanakkale Deniz Zaferi’nde savaşta üstlendiği rol ve önemin halka duyurulması amacıyla NUSRET MAYIN GEMİSİ’nin benzerini bilimsel veriler ışığında Gölcük Tersanesi’nde inşaa ettirmiş ve gemi 2011 yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na katılmıştı.

 

 

KADIKÖY, BÜYÜKADA VE HEYBELİADA…

 

 

Çanakkale Deniz Müzesi Komutanlığı’na bağlı gemi, 2-6 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da çeşitli limanlarda halkın ziyaretine açıldı. Gemiyi ziyaret eden vatandaşlara Çanakkale Deniz Zaferi’nde üstlendiği kritik rol, gemi içindeki kurulan bir alanda sinevizyon ve animasyon eşliğinde ayrıntılarıyla anlatılıyor. Gemiyi ziyaret eden vatandaşlar o günleri yaşama fırsatı bulacaklar. Nusret Mayın gemisi 6 Eylül’de HEYBELİADA’da vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

 

 

 

Adagazetesi  Heybeliada  Özel…

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.