Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Seçimden sonra bir karar verilecek’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ‘Seçimden sonra bir karar verilecek’
Yayınlama: 22.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CNNTürk canlı yayınında Adalar’daki fatyon konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Adalar’daki atların durumu için önemli açıklama: ‘Seçimden sonra bir karar verilecek’

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Seçimden sonra bir karar verilecek'Saatleri, yemlemesi vesaire dikkat edilmesi kanaatindeyiz. 6 saatten fazla çalışmaması, belli sürelerde dinlenmesi, bunlarla ilgili esasları faytonculara da bildirdik. Burada asıl olan şu, elektrikli uygulama da olabilir. Destek veririz faytonculara, onları da ihmal etmemek lazım. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız karar verdiği takdirde, biz zaten bu atları sıkı takibe aldık. Bölge müdürlüğündeki arkadaşlar takip ediyorlar. Atların da aşırı şekilde yorulmaması açısından, atların da hakları var. Bu hayvandır diye bunlara eziyet etme, aşırı yüklenme hakkımız yok. Zaten kültürümüz de buna müsaade etmiyor.

Tam karar vermiş değiliz, Cumhurbaşkanımızın talimatı nedir? Bakanlar Kurulu’nda bir görüşme olmadı. Seçimden sonra bir karar verilecek. Şu anda arkadaşlarımız da takip ediyor. Ben atları da çok severim. Yılkı atları vardı bunları koruma altına alan biziz. Helikopterle yem bırakıyoruz atlara.

Bir de yaban hayatı var. Biz burada sadece kedi ve köpekleri sokaklarda görüyoruz. Ama ormanlarda bambaşka bir dünya var. Onlar şehre inmesin, istedikleri meyveler ağaçlar dikiyoruz. Hayvanları korumak aynı zamanda bizim bakanlığımıza ait. Bu vazifeyi biz aldık. ifadelerine yer verdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.