Özgür Özel, “arka kapıdan gidebilirim” diyerek İmamoğlu’na gönderme mi yaptı?

Özgür Özel, “arka kapıdan gidebilirim” diyerek İmamoğlu’na gönderme mi yaptı?
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bir dizi ziyaret dahilinde geldiği Adalar’da protesto edildi. Özgür Özel, Adalar Belediyesi ve Heybeliada’da Lozan Barış Antlaşması’nın 101’inci yılı nedeniyle düzenlenen etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, programı bittikten sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da İBB deniz taksi ile geç saatlerde Büyükada’ya gelip katılımıyla, İBB’nin BELTUR tesislerinde beraber akşam yemeğinde buluştular.


Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel’in bir süredir aralarının soğuk olduğu belirtiliyor. Özel, Heybeliada’da kendisini eleştiren aktivistlere “ben arka kapıdan gidebilirim” dedi. Özel’in bu söylemi Adalara gelirken kimseye haber vermeyen, gelişi Ada gazetesi tarafından devamlı bir şekilde deşifre edilmesi sebebiyle aktivistlerle karşı karşıya gelmemek için çok göz önünde bulunmamayı tercih eden İmamoğlu’na bir gönderme yapıp yapmadığı Adalılar tarafından sorgulanmaya başladı.


Herkes minibüslere karşı ancak araçlar “Tam Yol İleri” çalışmaya devam ediyor!


Hangi yetkiliyi dinlersek dinleyelim herkes devasa minibüslere karşı ancak araçlar “tam yol ileri” çalışıyor. Şahsım olarak bu konuşmaların hiçbi bana samimi gelmiyor. Bu araçlar kalkmayacak ve Adalar’da çalışmaya devam edecektir.


Özel, “Bu boyutta bir araç adada doğru değil, daha ufak daha düzgün bir şey için çalışıyorlar arkadaşlar, önümüzdeki süreçte olacak. Biraz önce adanın dört temsilcisi ile geldiler yukarıda konuştuk ben düşüncelerimi aktardım. Basın mensuplarına da aktardım. Adanın istemediği hiçbir şeyin yapılmayacağını söyledik. Bugünkü yoğunluk ortadan kalkana kadar, bu beğenmediğiniz boyuttaki araçlar, adadaki yaya yoğunluğu azaldıkça çekilecek” dedi.


Özgür Özel, konuşmasının arasında “biraz önce adanın 4 temsilcisiyle yukarıda konuştuk” dedi. Adayı temsil eden bu muhteşem dörtlü kim acaba? Adalar 4 kişiye mi kaldı diye bir soru geliyor insanın aklına?

Özgür Özel olsun, Ekrem İmamoğlu olsun Adalar’daki STK’ların arasında bir birlik olmadığını net olarak görmüşler onun için çok da kaale alacaklarını sanmıyorum. Zaten almadıkları için protesto edilen araçlar çalışıyor ve çalışmaya devam edecek.


“BELTUR’da konaklıyoruz, onun iskelesinden İnönü evine gidebilirdim. Buraya geldim. Bana söz verdi arkadaşlar tatsız hiç bir şey olmayacak. Başkaları gibi arka kapıdan çıkıp arabaya binip gidebiliriz” dedi Sayın Özel.


Demek ki yukarıda konuşmalarda söz verilmiş Özel’e ; Bir tatsızlık çıkmayacak diye. O zaman “siz görünür olun diye buraya geldim” demek ne kadar samimi? Tatsızlık çıkar dense demek ki Sayın Özel aşağıya inmeyecek, İmamoğlu’na üstü kapalı gönderme yaptığı gibi kendisi de arka kapıdan gidecek.

Özel’in bu göndermeyi İmamoğlu’na yapıp yapmadığı ise merak konusu. Ekrem İmamoğlu Adalara geldiğinde genellikle haber vermeden gelip gittiği için Adalılar bu göndermenin İmamoğlu’na yapıldığı görüşünde.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.