Patici, Ankaralı Erdem Gül’ün hapishane arkadaşı çıktı!

Patici, Ankaralı Erdem Gül’ün hapishane arkadaşı çıktı!
Yayınlama: 18.09.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:26
A+
A-

Büyükada’da kötü görüntülere sahne olan bazı kuruluşlara yardım adı altında kurulan derneklerin kurduğu çadırlar tepkiye neden olmuştu.

Önce AKUDER diye kurulan alkolle mücadele adı altındaki çadırlarda kumar oynatılan, içki içilen iddiaya göre Uluç Yurtduru’nun Ankaralı Belediye Başkanı Erdem Gül’e baskı yaparak kurdurduğu tabela derneği ve ardından gelirinin hayvanlara mama olarak harcanacağı iddiası ile kurulan içinde pişmaniyeden tutun gözlemeye kadar bilimum gıda maddelerinin sağlıksız ortamda satıldığı Pati Festivali adı altındaki oluşum gelen tepkiler üzerine kaldırılmıştı.

AKUDER adlı içinde kumar oynatılan, içki içilen sözde amacı alkolle mücadele olan tabela derneği 15 gün gibi bir süre Büyükadalılara işkence çektirmiş, sağlıklarına kast etmiş ve ceplerini doldurarak adayı terk etmiş, “nereye ne yardım ettiniz, makbuzları yayınlayın” diye belediyeye sorduğumuz sorulara da bir cevap alamamıştık.

Hapishane arkadaşı

Daha sonra Adalar Pati Festivali derneği tarafından kurulan öncekinden çok farkı olmayan içinde her türlü gıda ürünlerinin sağlıksız ortamdan satıldığı bu festival de kısa bir süre sonra kaldırılmıştı. Faik Ahmet Akıncı adlı şahsın yönettiğini anladığımız bu festivalin bir özeliği ortaya çıktı. Bu derneğin yetkilisi olduğu anlaşılan Faik Ahmet Akıncı Erdem Gül’ün hapishane arkadaşı. Çadırlar kurulmadan önce Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile görüşen Akıncı, iddiaya göre “geldiğimde boynuma sarıldı ama sonra Şebnem Uztürk adlı kadın devreye girince bizi tanımadı. Bu herife hapishanede kol kanat gerdik. Şimdi bizi tanımadı” dediği gelen bilgiler arasında.

Onbeşer günden yaklaşık üç aylığına meydanın belediyeye para bile alınmadan Adalar Belediyesi izniyle 6 ayrı derneğe tahsis edilen, gelen tepkiler üzerine planlarını uygulamayan bazı rantçıların ne sözler ve bağlantılar yapılmışsa kamu kurumlarından dahi gelen kaldırma yazılarına bile cevap vermemeleri, yaptıkları işin meydanın tahsis hakkının İBB’de olmasına rağmen oradan izin dahi alınmamış olması ayrıca tamamen bir yetki gaspı. Ayrıca, kamusal alanda kurulan bu çadırların harcadığı elektrik ve suyun parasının çadırcılar tarafından ödemediği, kamunun üstüne yüklendiği gelen bilgiler arasında. Yani Adalılar, bu çadırcılar ceplerini doldurup adayı terk ederken harcadıkları elektrik ve su paraları bizim cebimizden çıkacak. Bunun da sorumlusu Adalar Belediyesi.

İkici kurulan standın kaldırılma yazısının Adalar Belediyesinin Basın Yayın Müdürlüğünün şaibeli müdürü Şebnem Uztürk tarafından tatil olan Cumartesi günü yazılması da ayrı bir tartışma konusu. Basın Yayın Müdürlüğünün tatil olan Cumartesi yazı yazmasının kanunlarda yeri yok.

CHP’de nikah skandalı

Geçen hafta sonu Büyükada’da üç ayrı nikah vardı. Birinci nikah Adalarımızın sevilen isimlerinden ailesi CHP’li olan Hilmi Tanik’in oğlu… İkinci nikah ise CHP İlçe Eski Başkanı Kerem Tunç… Üçüncü nikah ise Anadolu Kulübü’nde bir adalı vatandaşımız… Öncelikle çiftlere mutluluklar diliyoruz.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, CHP’lilerin nikahına gitmeyip Anadolu Kulübü’ndeki nikaha giderek sahneye çıkıp nikahı kıyması daha sonra mikrofonu alıp “bu kadar elit davetlilerin olduğu yerde bu nikahı kıymak benim için bir onur” demesi CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP’ye kaydı olmayan, CHP’li olmayan Ankaralı Erdem Gül’ün savunması ise “bu kişiler seçimlerde bana değil Coşkun Özden’e oy verdi” dediği gelen bilgiler arasında.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.