Plastik naylon torba ile denize girenler, aracını dubaların üstünden atlatanlar, Büyükada’dan ilginç görüntüler!

Plastik naylon torba ile denize girenler, aracını dubaların üstünden atlatanlar, Büyükada’dan ilginç görüntüler!
Yayınlama: 01.07.2023
Düzenleme: 03.07.2023 22:59
A+
A-

Adalar’da denize girmek için platsik naylon benzeri bir mayo şekliyle deniz suyuna kendisini bırakanlar ve aracını dubaların üstünden atlatanların görüntüleri Adalıları ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti.

Büyükada’ya serinlemek için denize giren şahısların , deniz suyuna girerken bellerinin üstüne giydiği, anlaşıldığı kadarıyla denizde boğulmayı önleyen can simidi, şişme araba lastiklerini anımsatan giysi vs. vatandaşların cep telefonlarıyla görüntülendi.


Büyükada’da dün öğlen saatlerinde bayramı fırsat bilip adaya denize girip serinlemek için gelen şahısların, önünde kayalık olan sahil şeridinden üstlerine amatörce yapıldığı belli olan şişme plastik torba benzeri bir malzemeyi giyerek tehlikeli bir şekilde denize atlaması dikkat çekti. Bu malzemelerin bir yere çarptığında delinmesi, yırtılması ihtimali fazla. Denge olarak da su üstünde kalması ne kadar sağlıklı bilinmiyor.

Önceki yıllarda üretilen boğulmayı önleyici özellikleri olan mayoların iç kısmında, boyun ve bel bölgesinde minik hava kapsülleri bulunuyordu ve bu hava kapsülleri suya batmaya başladığınız anda sizi su yüzüne taşımaya yardımcı oluyordu ama bu şekilde bir sistemle yeni karşılaşıyoruz.


Eğer bu şahıslar yüzme bilmediği için bu malzemeyi kullanıyorsa yakında adada boğulma vakaları artma ihtimali yüksek demektir. Sağlıklı olmadığı her halinden belli olan şişme plastik torbaya benzeyen malzemeye güvenip bir de etrafına kötü örnek olan bu şahısların, bunu yaparkan etrafada yaptıklarını bir marifet gibi göstermesi ilerde oluşabilecek tehlikeli istenmeyen görüntülerin bir habercisi olabilir.

Diğer taraftan akülü araçların girmemesi için koyulan elektrikli açılır kapanır dubaları protesto ettiği tahmin edilen bir şahsın, kapalı vaziyette duran elektrikli dubaların üstüne çıkarıp aracını karşı tarafa geçirmesi vatandaşların cep telefonları tarafından görüntülendi.

Plastik naylon torba ile denize girenler, aracını dubaların üstünden atlatanlar, Büyükada'dan ilginç görüntüler! Plastik naylon torba ile denize girenler, aracını dubaların üstünden atlatanlar, Büyükada'dan ilginç görüntüler! Plastik naylon torba ile denize girenler, aracını dubaların üstünden atlatanlar, Büyükada'dan ilginç görüntüler!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.