Rezaletin son perdesi!

Rezaletin son perdesi!
Yayınlama: 28.09.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:20
A+
A-

Heybeliada’da yasalara aykırı faaliyetlerde bulunan Asaf Plajı’ndaki inşai faaliyetler gelen tepkiler üzerine durdurularak mühürlenmişti.

Rezaletin son perdesi!

Doğal sit alanı olan Heybeliada’da Asaf Plajı’nda beton dökülerek denizin doldurulduğu ortaya çıkmış, plaja yakın ağaçlı mesire alanında da yapılaşma olduğu kaydedilmiş, içki ruhsatı bile alınmış ve plaja insan taşınmış, bütün bunlar da plaj mühür altındayken yapılmış.

Asaf Plajını işleten ruhsata göre Aslans Turizm İşletmeleri Tic. Ltd. Şti, 17.09.2019 tarihli 59 sayılı İçkili Restoran Ruhsatı aldığını, aynı gün ne hikmetse 17.09.2019 tarihli ve 58 sayılı plaj ruhsatı aldığını bir önceki haberimizde belirtmiştik. Ancak ruhsat alırken Emniyet Müdürlüğünün görüşüne başvurulmamış, Adalar Kaymakamlığına sorulmamıştı.

Önceki gün Adalar Belediyesi ve İBB bu gelişmeler üzerine yıkım için 70 zabıta memuru ile plaja yıkım için geldi. Geldi de memurlar yıkıma değil denize girmeye gelmiş. Birçok illegal yapılaşma olan yerde göstermelik bir iskeleyi yıkarak geri dönüldü.

Ruhsat verilen bir yere yıkıma gidilirken ruhsat iptali olması gerektiğini ilkokul çağındaki çocuklar bilirken Adalar Belediyesi bilmemiş. Bilmemesi mümkün mü? Değil tabi ki. Amaç yere gidip bir şeyler yıkıyor görünmek. Hem de yaz bitiminde! Plaj yaz boyu çalışmış! Bu yapılanların ne uğruna yapıldığını ise Adalıların takdirine bırakıyoruz.

Şükrü Abanoz

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.