San Pasifico Latin Katolik Kilisesi’nde Şeb-i Aruz.

San Pasifico Latin Katolik Kilisesi’nde Şeb-i Aruz.
Yayınlama: 22.12.2013
Düzenleme: 22.12.2013 13:25
A+
A-
San Pasifico Latin Katolik Kilisesi'nde Şeb-i Aruz

San Pasifico Latin Katolik Kilisesi’nde Şeb-i AruBüyükada Latin-Katolik Kilisesi San Pacifico’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende iki farklı dinin temsilcileri bir araya geldi Revnak Kadın Tasavvuf Grubu bir konser verdi.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin ölüm yıl dönümü olan, 17 Aralık gününü içine alan Şeb-i Arus törenleri, Büyükada San Pasifico Latin Katolik Kilisesi’nde, semazenler eşliğinde ilahilerle kutlandı.

Seyit Ahmet Gümüş ve Aydın Yağlıcı’nın semazen olduğu etkinlikte Revnak Kadın Tasavvuf Grubu da bir konser verdi. ‘Şol Cennetin Irmakları’ ilahisiyle başlayan konserde grup, 20 eser seslendirdi.

 

Latin-Katolik Kilisesi San Pacifico;

İstanbul Büyükada’da İstanbul Başkonsolosu Brunoni tarafından inşa ettirilmiştir.Kilisenin yapımı ile ilgili çok değişik tarihler bulunmaktadır.1862 de kilise yapımı için Osmanlı yönetiminden izin alınmış. 1865 veya 1885 yıllarında hizmete açılmıştır.

 

Kilisenin yapımı için İtalyan Bankeri Ignazio Corpi ve karısı Sofia Corpi tarafından maddi yardımda bulunulmuştur. Kilise İtalyan Aziz Pacifico’ya ithaf edilmiştir. 1677 yılında Fransisken topluluğuna katılan Pacifico  ölümünden sonra Aziz mertebesine yükseltilmiştir. Doğu ve Batı eksenindeki kiliseye ufak bir girişten sonra girilmektedir.

 

Yapı tek nefli dikdörtgen formda ve çok zengin iç tezyinata sahiptir. Kilisenin dış cephesinde sivri kemerli yapı, gül pencereler, kademeli ve sivri tezyinat öğeleri Neo gotik üslubu çağrıştırır. Yapının batı cephesindeki nişlerde heykeller bulunur.Kilisenin iç mekanlarında yer alan dinsel resimler sütun, friz ve diğer öğeler farklı üslupları yansıtır. Rönesans, Klasik ve Barok üsluplara ait detayların bulunduğu iç mekan eklektik bir görünümdedir.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.