Sayın Kılıçdaroğlu, anladığımız kadarıyla Adalar’dan bihabersiniz!

Sayın Kılıçdaroğlu, anladığımız kadarıyla  Adalar’dan bihabersiniz!
Yayınlama: 24.06.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:17
A+
A-

23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinin 2’nci yıldönümü Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen şenlikle kutlandı. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar” dedi.

Sayın Kılıçdaroğlu, anladığımız kadarıyla Adalar'dan bihabersiniz!

İstanbul seçimlerinin 2’nci yıldönümünde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda “23 Haziran Demokrasi Şenliği” düzenlendi.

Düzenlenen şenlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bizim bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Hesap vermek bir siyasetçi için gurur ve onur meselesidir. ‘Parayı harcadım, hesabını veriyorum’ demektir” dedi.

Kesin Hesap reddedildi

Adalar Belediyesinin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı”, meclis toplantısında 2. kez oy çokluğu ile reddedildi. Adalar Belediyesinde 21 Mayıs’ta yapılan oturumda reddedilen söz konusu hesaba ilişkin teklif bugünkü olağanüstü toplantıda yeniden gündeme geldi. Yapılan oylamada, Belediye Başkanı Erdem Gül ile birlikte 5 CHP’li üye kabul yönünde oy kullanırken, 3 CHP’li, 3 AK Partili ve 1 DSP’li meclis üyesi ret oyu verdi. Böylece, Adalar Belediyesinin “2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı” bir kez daha reddedildi.

Belediye Başkanı hesap vermemek için mahkemeye koştu

CHP’li Adalar Belediyesi’nin 2020 yılı kesin hesabı, ilçe meclisinin 21 Mayıs oturumunda oyçokluğu ile reddedilmişti.  Oylamada 5 kabul oyuna karşılık 7 ret oyu kullanılmıştı.  7 ret oyunun 3’ünü CHP’li üyeler kullanmıştı. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, ret kararını meclise iade ederek Adalar Belediye Meclisi’ni 26 Mayıs günü olağanüstü toplamış, sonuç değişmemişti. Bunun üzerine Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, meclis kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemi ile İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Encümen kararları 2 senedir yayınlanmıyor

Adalar Belediyesi, 2020 yılının başından bu yana encümen kararlarını yayınlamıyor. Belediyenin internet sitesinden encümen kararlarına bakan Adalılar, en son 31 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen encümen kararlarına ulaşabiliyor. Siteye en son konulan encümen kararı 31 Aralık 2019 tarihinde yayınlanmış.  Adalılar, encümen kararlarının bilinçli olarak yayınlanmadığını belirtiyorlar. Teknik bir sorun olsa 1 senedir bu sorunun çözülmüş olması gerekiyor. Ancak sitede en son karar 31 Aralık 2019 yılına ait. Yasaya göre encümen toplantısının her hafta yapılması gerekiyor. Belediye sitesinden yayınlanmayan encümen kararlarının bilinçli yayımlanmamasının sebebinin kesilen cezaların daha sonra belediyede muhatabıyla yapılan görüşmelerde bir şekilde halledilerek! yüksek kesilen cezaların düşürülmesi olduğu gelen iddialar arasında. Buda tabi kamu zararına neden oluyor.

Hibe atları ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Adalar’da faytonların kaldırılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı, içinde Hatay Dörtyol Belediyesinin de bulunduğu çeşitli kurumlara hibe edildiği söylenen atlardan, Hatay Dörtyol Belediyesine gönderilen 99 atın kayıp olduğu ortaya çıkmış, konuyla ilgili adli süreç başlatılmış ve Hatay Dörtyol Belediye Başkanı istifa etmişti.

İşini gücünü bırakıp tabiri caizse makam masasını günlerce Büyükada’daki ahırların oraya taşıyan, Türk Bayraklı eyerle at üstünde poz veren ve baştan sona bütün sevk/idare sürecini yöneten CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat ise instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda, “sosyal medyada 500 at Urfa’ya, 300 at Adana’ya verilmiş diye, aslı astarı olmayan haberler var. Hepsi gerçekdışı haberlerdir. Bunları nereden biliyorsunuz diye soracak olursanız, insanların salgın hastalık nedeniyle sokağa çıkmaya korktuğu bu zor günlerde hemen hemen her gün gönüllü olarak o bölgedeyim ve orada olmaya devam edeceğim” demişti.

Daha bir çok konuyu yayınlamadığımız düşünülürse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalar İlçesi’ndan bihaber olduğunu söylememiz yanlış olmaz sanırız…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.