Sedef Adası boru hattı yenileniyor. Yassıada ve Sivriada’ya su hattı geliyor

Sedef Adası boru hattı yenileniyor. Yassıada ve Sivriada’ya su hattı geliyor
Yayınlama: 16.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

İSKİ, Sedef Adası su boru hattını yenilerken, Yassıada ve Sivriada’ya da su hattı çekileceğini bildirdi. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla, İstanbul’da konutların su tarifesinde 1 Ocak 2018’den itibaren yüzde 5 indirim yapılacak.

Sedef Adası boru hattı yenileniyor. Yassıada ve Sivriada'ya su hattı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi İSKİ Genel Kurulu, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlık binasında yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan “Yassıada – Sivriada İçme Suyu Hattı’nı inşa edeceğiz” dedi. Turan ayrıca Sedef Adası boru hattını da yenileyeceğiz ifadelerini kullandı.

“Yassıada – Sivriada İçme Suyu Hattı’nı inşa edeceğiz”

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, toplantıda yaptığı konuşmada, “İçme suyu yatırımlarımız kapsamında, bölgenin su ihtiyacı nedeniyle deniz altından Yassıada (Demokrasi Adası)Sivriada İçme Suyu Hattı’nı inşa edeceğiz. Projeyle Sedef Adası boru hattını da yenileyeceğiz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’ın teklifiyle, İstanbulluların suya daha ucuz ulaşması için konutların su tarifesinde 1 Ocak 2018’den itibaren yüzde 5 indirim yapılacak. İSKİ ayrıca, şehit ve gazi aileleri ile engelli ve dar gelirli vatandaşları, “Kademeli Tarife’den” muaf tutularak “Konut 1” kademesinden tarifelendirilecek. İBB Meclisi’nde İSKİ Genel Müdürlüğü’nün 2018 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

İLGİLİ HABER

https://adagazetesi.com.tr/iski-1-ocak-2018den-itibaren-su-tarifesinde-yuzde-5-indirim-yapilacak.html

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.