Sedef adasını yapılaşmaya açacak değişikliğin iptali kesinleşti

Sedef adasını yapılaşmaya açacak değişikliğin iptali kesinleşti
Yayınlama: 18.03.2024
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İstanbul’daki Sedef Adası’yla ilgili sit değişikliği kararının iptal edilmesi için Mimarlar Odası’nın açtığı davada verilen iptal kararı Bölge İdare Mahkemesi tarafından kesinleşti. Yerel mahkeme, söz konusu değişiklikle habitatın parçalanacağını, İstanbul ekosisteminin olumsuz etkileneceğini belirtmişti.

Adaları’nın bir parçası olan Kaşık Adası ve Sedef Adası’nın doğal sit alanı derecesi Bakanlık tarafından Ekim 2021’de “nitelikli doğal koruma alanı” ve “sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı” olarak değiştirilmişti. Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Raporu’na (ETBAR) dayandırılan sit derecesinin düşürülmesiyle adalarda yat limanı, turizm tesisi, tekne imal ve çekek yeri yapılabilecek, madencilik dahi yapılabilecekti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul 12’nci İdare Mahkemesi’nin kararına itiraz ettiği için dosya üst mahkemeye taşınmıştı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Dördüncü İdari Dava Dairesi, 21 Şubat 2024 tarihli kararıyla bakanlığın istinaf talebini reddederek yerel mahkemenin iptal kararını kesinleştirdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.