Şekere dikkat için Heybeliada’dan Burgazadası’na kadar yüzdüler

Şekere dikkat için Heybeliada’dan Burgazadası’na kadar yüzdüler
Yayınlama: 26.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

LİONS Anadolu Yakası Sosyal Hizmetler Vakfı (LİAY) tarafından diyabete farkındalık çekmek için düzenlenen etkinlik Burgazadası’nda gerçekleşti.

Şekere dikkat haftası (19-25 Eylül) sebebiyle, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, LİONS İNTERNATİONAL, Türkiye Diyabet vakfı, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Adalar Su Sporları Kulübü destekleriyle, LİONS Anadolu Yakası Sosyal Hizmetler Vakfı (LİAY) tarafından Diyabete farkındalık çekmek için ikincisinin düzenlenen etkinlik, Burgazadası’nda gerçekleşti. Etkinlikte yüzücüler Heybeliada Su Sporları Kulübü’nden (HSSK), Burgazada Su Sporlarına (ASSK) kadar yüzdü. Diyabete farkındalık çekmek için düzenlenen etkinlikte, isteyenlerin kan ölçümleri yapıldı, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür belgeleri verildi. Teşekkür belgesi verilen kişiler adına LİAY Vakfı tarafından üniversiteli öğrencilere burs bağışı yapıldığı belirtilirken, etkinlikte gerçekleşen tango ve akordeon gösterisi izleyiciler tarafından beğeni ile takip edildi.

Etkinliğe katılanlardan;

Adalar Su Sporları Kulübü Antrenörü Halim Nafçı: “Diyabet hastalarına farkındalık yaratmak için yüzdük. Güzel bir atmosferdi, eğlendik, antrenman yaptık, beraber parkuru tamamladık.”

Denizhan Dağdelen: “Bende ahçıyım aynı zamanda. Şekersiz tatlı hayatı destekliyoruz. Bu etkinliğin bir paçası olduğum için çok mutluyum, çok eğlendik, çok keyifliydi, teşekkür ederiz.”

Hülya Kutsal: Bir müzisyenim aynı zamanda. Bugün şekere farkındalık yaratmak için yüzdük, Diyabet Vakfıyla birlikte, yüzücü arkadaşlarımla birlikte bu etkinlikte yer aldık. Türkiye’de çok başarılı kadın sporcular var. Bugün başka etkinliklerde yer aldıkları için bugün ben temsil ediyormuş gibi oldum ama çok mutluyum burada olduğum için.”

Minik sporcu Koçal: Heybeliada Su Sporlar Kulübü’nde yüzüyorum, yüzücüyüm. Yarışlara katılıyorum. Birinciliklerim, ikinciliklerim oldu. Çok güzel bir etkinlik, çok eğlendim, yüzmekde çok iyiydi yani Heybeliada’dan Burgaz’a. İlk defa deneyimledim. Sporcu olduğum için şekerime dikkat etmeye çalışıyorum.”

Dr: Nur Topçu: 118Y LİON diyabet mücadele lideriyim. Burada şekersiz tatlı hayatı, diyabet farkındalık ve eğitimi kapsamında 25-19 Eylül ‘Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası’ vesilesiyle bir farkındalık aktivitesi yarattık. Biliyorsunuz, Türkiye obezite de Avrupa’da birinci, Dünya’da 4. Sırada. Yıllık şeker tüketimimiz kişi başına 34 kg’mı buluyor.  Bu nedenle şeker tüketimine dikkat çekmek ve diyabet farkındalığı yaratmak için yüzücülerimiz Heybeliada Burgazada arası yüzdüler.”

Yusuf Bahar: Ben aynı zamanda Heybeliada LİONS’da geçmiş dönem başkanlık yaptım. Bu dönemde 118 Y LİONS Federasyonu’nda Diyabet Komite Başkanı olarak görev gerçekleştiriyorum. Bizler diyabete farkındalık yaratabilmek için, son zamanlarda maalesef gerek gençlerde obezite çok fazla problem ve bu sağlık problemleri meydana getiriyor. Aynı zamanda belirli bir yaş kitlesine ulaşmış olan kişilerde de tedavi yöntemlerinin nasıl olunmasını anlatmak ve aktarmak noktasında eğitimler veriyoruz, seminerler veriyoruz ve farkındalık yaratmak için, halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz faaliyette Heybeliada’dan Burgazadası’na yüzme etkinliğiydi. Bu etkinlikteki amacımız, biraz önce vurgusunu vurmuş olduğum gibi kişilerin sağlıklı ve spor bilincine ulaşmış olması, sağlıklı bir yaşam felsefesini içlerine almış olması bu anlamda da ilerleyen yaşlarda olası bir sağlık problemini, diyabet problemini kökten çözmek amaçlıydı. Bu etkinlikle halkı katılıma davet etmiş olduk.

Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler Şekere dikkat için Heybeliada'dan Burgazadası'na kadar yüzdüler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.