Sencer Demirel’in yerine atanan isim belli oldu!

Sencer Demirel’in yerine atanan isim belli oldu!
Yayınlama: 27.10.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:39
A+
A-

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP’den 1. sırada seçilerek Adalar Belediyesi Meclisi’ne ve İBB Meclisi’ne seçilen Sencer Demirel’in vefatı üzerine boşalan yere  seçilen isim belli oldu. Peki İBB Meclisine kim atandı? Yeni yasa ne diyor?

Sencer Demirel'in yerine atanan isim belli oldu!

 

 

2014 yılı yapılan yerel seçimlerde CHP’den 1. sırada seçilerek Adalar Belediye Meclisi’ne ve İBB Meclisi’ne seçilen Sencer Demirel’in vefatı üzerine boşalan yere yeni yasaya göre Adalar Ak Parti Grup Başkan Vekili Av. Kemal Kil seçildi.

Sencer Demirel'in yerine atanan isim belli oldu!

 

Yeni yasa ne diyor?

2972 sayılı Kanunun 28. maddesiyle il genel meclisi üyeliklerinde herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde Vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan soracağı, üç gün içerisinde de adı bildirilecek üyenin meclise katılmak üzere davet edileceği hükme bağlanmıştır.

 
Kanunun 28. maddesi Büyükşehir Belediyeleri Meclisi dışında kalan belediye meclis üyeliklerinde oluşan boşalmanın nasıl doldurulacağına ilişkindir.

 
Büyükşehir belediye meclisinin oluşum biçimi ve üyelerinin belirleniş yöntemi 2972 sayılı Kanunun 6 ve 24 üncü maddelerinde hükme bağlanmıştır.

 
Kanunun ifade biçimi açıkça göstermektedir ki, büyükşehir belediye meclisi üyeleri seçim sonucunda, büyükşehir içindeki ilk kademe ve ilçe belediye meclis üyelerinin 1/5’inin katılmasıyla oluşmakta, yedekler de aynı yönteme uygun olarak belirlenmektedir.

 
2972 sayılı 6 ncı maddesinde yazılı;
a) Büyükşehir belediye meclisleri belediye hudutları içinde kalan ilçe seçim çevreleri için tespit edilen belediye meclisleri üye sayısının her ilçe için beşte biri alınmak suretiyle bulunacak toplam sayı kadar üyeden teşekkül eder.Bu hesaplamalarda artık sayılar nazara alınmaz.
b) Yedek üyeliklerde aynı usullerle hesaplanır.
Aynı Kanunun 24 üncü maddesinde yazılı;
a) Bu kanunun 6 ncı maddesinde tespit olunan büyükşehir meclisi üyeleri, her ilçe için seçilmiş olan asıl üyelerin seçiliş sıralarına göre baştan başlayarak yeter sayıya kadar inilmek suretiyle bulunur.
b) Yedek üyeliklerde aynı usullerle hesaplanır.
hükümleri ile sadece ilçe belediye meclisi üyelikleri için seçim yapılacağı, büyükşehir belediye meclisi üyelerinin ise ilçe ve ilk kademe belediye meclisi üyeleri arasından seçiliş sıralarına göre belirleneceği vurgulanmış ve siyasi parti gözetilmeksizin boşalmaların yedeklerden seçiliş sırasına göre tamamlanacağı açıklığa kavuşturulmuştur.

 
Böylelikle boşalan makama sırada olan Av.Kemal Kil seçilmiştir

 
Kemal Kil kimdir?

 
1978 İstanbul doğumludur. İlk ve Ortaokulu Büyükada’da tamamladıktan sonra Bostancı Hayrulllah Kefoğlu Lisesi’ni bitirmiştir.(1995) Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni (2000) ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nü (2006) tamamladı. Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “Yabancı Gerçek ve Tüzel Kişilerin Türkiye’de Gayrimenkul Edinmesi ve Dış Politikaya Etkisi” konulu tezi kaleme almaktadır. Ailesiyle birlikte yıllardır Büyükada’da ikamet etmektedir. 2002 yılından bu güne kadar serbest avukatlık, bilirkişilik ve danışmanlık yapmaktadır. 2011-2014 dönemin Seçim İşleri Birim Başkanlığı, 2014 yılında bu güne kadar Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanlığı görevi yanı sıra Adalar Belediyesi Meclis üyeliği/Grup Başkan Vekilliği görevini sürdürmektedir. Bu güne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapmıştır. İnsan Hakları Komisyonu üyeliği, İstanbul Barosu Adalar Bölge Temsilciliği, İstanbul Barosu Bilişim Komisyon üyeliği, Adalar Polis Derneği Başkan Vekilliği, Adalar Kültür Derneği Başkan Vekilliği, Adalar Kent Konseyi Hukuk İşleri Yönetim Kurulu üyeliği/Hukuk İşleri Birim Başkanlığı, Adalı Üniversite Mezunları Derneği gibi birçok STK’da görev yapmış/yapmaktadır. 18.10.2016 tarihinde vefat eden Sencer DEMİREL’in yerine gelmiştir.

http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/kurumsal/BelediyeMeclisi/Pages/MeclisUyesiDetay.aspx?uyeID=847

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.