Sıdıka’nın ardından…

Sıdıka’nın ardından…
Yayınlama: 02.06.2023
Düzenleme: 02.06.2023 17:07
A+
A-

Büyükada esnaflarından Fatma Türüt’ün sahiplendiği Sıdıka isimli kedi, Recep Koç Caddesini kullanan bir kamyonun 27 Şubat 2023’te saat 13:00 sularında kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Marine House Otel’e eşya taşımak için, araç trafiğine kapalı olan Recep Koç Caddesini kullanan kamyon, sakin şekilde karşıdan karşıya geçmekte olan Sıdıka’nın üzerinden geçerek yoluna devam etti.

Kendisini, orada sevildiğini bildiği Dominos dükkanına atan Sıdıka, saniyeler içerisinde can verdi.

Fatma Türüt, “Gönlümün Kara Çiçeği” diye sevdiği Sıdıka’nın ölüm haberini, dükkanına döndüğünde aldı. Yıkıldı ama başka canları kurtarmayı düşünerek, hukuki mücadele vermek için derhal delil toplamaya başladı. Büyükadalı gönüllülerden de hukuki destek alarak, Adalar Savcılığına başvurdu.

Adalar Savcılığı, kamyonu kullanan E.Ç. hakkında, bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme ve trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçlarından iddiannamesini hazırladı ve Adalar Asliye Ceza Mahkemesine sundu.

Adalar’daki denetimsiz araç trafiği, insanların ve hayvanların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor. Adını, sadık mizacından alan Sıdıka, başka can kayıpları olmaması için ardından verilen hukuki mücadelede yaşayacak.

Sitemizi  Google Haberler’de takip edin

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.