Sivriada’daki kediler, kasten yaralama, aile içi şiddet

Sivriada’daki kediler, kasten yaralama, aile içi şiddet
Yayınlama: 03.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Adalar’da son zamanlarda meydana gelen faili meçhul olsun suçlar/suçlular, Adalar İlçe Emniyetinin başarılı operasyonlarıyla bir bir yakalanıyor.

Dün öğlen saatlerinde bir konsoloslukta çevirmen olarak görev yapan C.K. ile birlikte Adalar Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine gelen Karen.A.G.R isimli kadın, eski erkek arkadaşı olan O.A. ile iki yıldır Heybeliada’da birlikte yaşadığını, zaman zaman tartışmalar yaşadığını, bu sebeple kısa bir süre önce çantasını alarak evden ayrıldığını, evden ayrılırken eşyalarının çoğunun evde kaldığını, almak istediğinde eski erkek arkadaşının eşyalarını vermediğini, O.A.’nın devamlı bir şekilde sosyal medya ve cep telefonundan kendisini rahatsız ettiğini belirterek şikayetçi olup uzaklaştırma istemiş. Konuyla ilgili polis tahkikat başlattı.

107 yıl önce, 80 bin köpeğe mezar olunca Hayırsızada olarak anılan Sivriada, şimdi kedilerin mekânı. Yıllar evvel adaya terk edildiği düşünülen birkaç kedi çoğaldı,küçük bir koloni oluştu. HAYDİ’ye (Hayvan Durum İzleme) gelen ihbarlarda, Sivriada’ya sahipleri tarafından terk edilen kedilerin sayısının 100’e çıktığı öne sürüldü. Kedilerin kış ayları geldiğinde yaşam koşullarının ağırlaşacağı üzere yaşama şanslarının az olduğu, gerekli besinleri bulmakta zorlandıkları gelen bilgiler arasında. Balıkçılar tarafından beslenen kedilerin yeterli besin kaynaklarını bulmakta zorlandıkları belirtiliyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.