Son Dakika: Bursa’da Korkutan Deprem! Adalar’da Sallandı

Son Dakika: Bursa’da Korkutan Deprem! Adalar’da Sallandı
Yayınlama: 02.07.2025
A+
A-

Marmara Bölgesi, merkez üssü Bursa’nın Gemlik ilçesi olan bir depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 13:57’de meydana gelen depremin büyüklüğü 4.3 (MW) olarak ölçüldü. Yerin 12.91 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, başta Bursa ve Yalova olmak üzere İstanbul, Kocaeli gibi çevre illerden de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu.

Kervan Restaurant

Merkez Üssü Gemlik Şahinyurdu

AFAD’ın detaylı verilerine göre depremin merkez üssü, Gemlik ilçesine bağlı Şahinyurdu mahallesine 2.70 kilometre mesafede bulunuyor. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.4, merkez üssünü ise yine Gemlik’in Şahinyurdu mahallesi olarak duyurdu ve derinliğini 7.5 kilometre olarak belirtti.

Vatandaşlar Sarsıntıyı Yoğun Hissetti

Özellikle Gemlik, Orhangazi, Yalova ve Bursa şehir merkezlerinde yaşayan vatandaşlar sarsıntıyı yoğun bir şekilde hissetti. Marmara Denizi’ne kıyısı olan birçok bölgede ve İstanbul’un Adalar, Kartal, Tuzla gibi sahil şeridine yakın ilçelerinde de hissedilen deprem, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu.

İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadığı öğrenilirken, yetkililerin bölgedeki durumu yakından takip ettiği bildirildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.