Sonbaharda Adalar gezilir

Sonbaharda Adalar gezilir
Yayınlama: 29.12.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Sonbahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Havalar  serinlemeye başlamışken Adalar’ı gezmenin tam zamanı…

Sonbaharda Adalar gezilir

Sonbahar iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Havalar hafif serinlemeye başlamışken Adalar’ı gezmenin tam zamanı…

“İstanbul’un incileri” olarak bilinen Prens Adaları sonbaharda benzersiz bir görünüme büründü. Hafta sonu Adalar‘da keyifli bir gezi yapıp bu güzelliği yaşayarak dinlenebilirsiniz. Çamlar, faytonlar, balık lokantaları ve konaklar sizi bekliyor.

Sonbaharda Adalar gezilir

Marmara Denizi’nin doğal ve tarihi güzellikleriyle farklı bir büyü taşıyan adaları, içinde bulunduğumuz mevsimde keyifli bir gün garantisi veriyor. Havanın açık olduğu bir günde İstanbul’un güneye bakan sahil şeridinden elle tutulacakmış duygusu veren Adalar, tüm cazibeleriyle sadece bir vapur uzaklığında. İstanbul’un karmaşasından bir gün de olsa uzak kalmayı sağlayan Adalar ilçesine bağlı bu dokuz adadan beşinde yerleşim bulunuyor. Prens Adaları olarak adlandırılan Kınalıada, Burgazada, Heybeliada, Büyükada ve Sedef Adası’nın her birinin farklı bir yapısı olsa da ortak özellikleri geçmiş bir zaman diliminde donup kalmış izlenimi yaratmaları.

Sonbaharda Adalar gezilir

Bilindiği gibi Adalar’da ulaşım otomobil yerine bisikletle, faytonla veya yürüyerek sağlanıyor. Bu adaların “Prens Adaları” adını almasının sebebi Bizans döneminde saray mensuplarının sürülmesi. Hafta sonunda belki de uzun zamandır gitmediğiniz adalardan birinde farklı bir gün geçirebilirsiniz.

Doğanın bin bir renge büründüğü sonbaharda Adalar, hem İstanbul’a yakınlığıyla doğa ve kültür meraklıları için eşsiz bir gezi olanağı sunuyor.

Tarihinde sürgün yeri olarak anılan Adalar, çılgın kalabalıklardan trafikten uzakta ve özellikle sonbaharda önemli bir kaçış noktası.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.