Tarihi köşk Edebiyat Evi oldu

Tarihi köşk Edebiyat Evi oldu
Yayınlama: 06.11.2012
Düzenleme: 02.01.2013 12:13
A+
A-

Büyükada’da mülkiyeti Maliye’ye ait tarihi köşk “Edebiyat Evi” oluyor. Köşkte dünyanın dört bir tarafından Türkiye’ye gelen yazar, şair ve edebiyat insanı ile çevirmenler ağırlanacak

DAMLA YUR İstanbul
Büyükada’nın en güzel tarihi yapılarından biri olan “2. Grup Tarihi Eser” statüsündeki ev, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Adalar Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü uyarınca restore ediliyor. Restorasyonun tamamlanmasının ardından köşk Edebiyat Evi (Yazarlar ve Çevirmenler Evi) olarak faaliyete geçecek. Büyükada’nın Maden Mahallesi’nde bulunan köşkün restorasyon giderleri Adalar Belediyesi tarafından karşılanacak. Ayrıca İl Özel İdaresi fonlarından da destek verilecek.
Edebiyat etkinlikleri

İstanbul Valiliği  tarafından onaylanan fon başvurusu doğrultusunda yapının restorasyonuna Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi uzmanları da destek verecek. Restorasyon çalışmaları için titiz bir plan hazırlanırken, elektrik ve sıhhi tesisat işlemleri için de uzman bir ekipten hizmet alınacak. Projenin kısa bir sürede tamamlanarak köşkün Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilmesi amaçlanıyor. Adalar Belediyesi, adadaki birçok tarihi köşk ve yapıyı benzer amaçlarla değerlendirerek kültür hayatının hizmetine sunmayı planlıyor.
Köşkte dünyanın dört bir tarafından gelen edebiyatçı, şair ve yazarlar Türk aydınlarıyla buluşma imkânı bulacak. Türk edebiyatının küresel düzeyde tanıtımı, küresel edebiyatın da Türk kültürel üretimiyle kaynaşması projenin temel hedeflerinden. Söyleşiler, münazaralar, şiir okuma matinelerinin de düzenleceği etkinlikler kapsamında, genç edebiyatçı adaylarının uluslararası edebiyat çevreleriyle tanışmaları da sağlanmış olacak. Köşkün bahçesine kafe de açılacak.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.