Tehlike Adalara geldi! Dikkatli olun

Tehlike Adalara geldi! Dikkatli olun
Yayınlama: 06.07.2024
Düzenleme: 06.07.2024 20:06
A+
A-

Bilimsel adı chrysaora hysoscella olan ve 2000’den beri belirli dönemlerde kendisini Türk denizlerinde göstermeye devam eden, pusula denizanası deniz sezonun açılmasıyla vatandaşlar için de risk oluşturuyor.


Zehirli bir tür olan pusula denizanası Marmara Denizi’nde ortaya çıktı. Anavatanı Atlantik Okyanusu olan tür, artık Adalar sahillerinde de görülmeye başlandı. Adalar’da Dilburnu mevkiinde görünen denizanası vatandaşın kamerasına yansıdı.


İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, konuya ilişkin açıklamasında, vatandaşların dikkatli olması yönünde çağrı yaparak, zehirli deniz anasını şöyle anlattı:


“Bu tür artık Marmara Denizi’nde yaygın bir tür. Denizanaları akıntılarla, rüzgarla veya dalgalarla taşınan canlılar. Bunlar balıklar gibi aktif hareket eden canlılar değil. Yani dalga veya akıntı bunu nereye sürüklerse o bölgede yoğun olarak görünür. Örneğin poyraz ve lodos Marmara Denizi’nde bunların birikim alanları için baş faktördür. Kıyısal alanlar, akıntı sisteminin bittiği koy ve körfezler bunların yoğun olarak görüldüğü bölgelerdir.”

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.