Tuzla Akfırat’ta bekletilen atlar Büyükada’ya getirildi

Tuzla Akfırat’ta bekletilen atlar Büyükada’ya getirildi
Yayınlama: 14.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Bir süredir Adalar’daki karantina sebebiyle Tuzla Akfırat’ta kötü koşullarda bekletilen atlar Büyükada’ya getirildi.

Tuzla Akfırat'ta bekletilen atlar Büyükada'ya getirildi

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürlüğünün geçen sene aldığı “karantina” sebebiyle Adalar’a alınmayan ve Tuzla’da çok zor durumda bekletilen atlar Büyükada’ya getirilerek rahat bir nefes alındı. İki gündür mağdur edilen atlara Tuzla ve Maltepe Belediyesi yiyecek ve içecek yardımı yapıyordu. Güneş altında zor durumda kalan atlardan bir ölmüş birinin ayağı kırılmıştı.

 

Hayvanseverlerle at sahipleri arasında tartışma yaşandı

Tuzla Akfırat’ta dün bekletilen  atlar, Büyükada’ya götürülmek üzere öğle saatlerinde Tuzla Akfırat'ta bekletilen atlar Büyükada'ya getirildiMaltepe iskelesine getirildi. Durumu protesto eden Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği üyeleri de iskeleye geldi. Sözlü tepki, saldırıya dönüştü. Tekme yumruklu saldırıyı polis, havaya ateş açarak engellemeye çalıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan kişinin olmadığı öğrenilirken atlar Büyükada’ya götürüldü

Enerji Bakanı Berat Albayrak devreye girdi

Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Büyükada ziyaretinde devreye girip Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı arayarak sıkıntılı sürecin çözüldüğü gelen bilgiler arasında. Sorunun çözülmesiyle daha fazla atın ölümünün önüne geçildi.

[totalpoll id=”110467″]

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.