Vergisini ödeyen esnafın ne suçu var?

Vergisini ödeyen esnafın ne suçu var?
Yayınlama: 27.04.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Adalar’daki hediyelik eşya satan tezgahların tartışması bitmiyor. Belediye eliyle koyulan tezgahlar için hatırlarsanız belediye kura çekimi ile dağıtılacak demiş, hatta reklamını yapıp belediyeler tarihine geçmişti!

Ancak ne hikmetse eğer bir kura çekimi yapıldıysa kurayı CHP’nin yandaşlarının kazandığı görülüyor. Eski belediye meclis üyesi K.Ş’ın akrabalarının, hediyeli eşya satan tezgahlardan almış olması bir örnek. Önceki haberimizde bu konuda uyarıda bulunmuş “TEZGAH İLE KURA” nın yan yana gelmesinin sakıncalı olacağını belirtmiştik.

Amacı, ihtiyaç sahiplerine bilhassa kadınların evlerinde yaptıkları el işi, göz nuru üretimlerin satılmasıyla bir gelir elde etmek olan bu stantlar amacı dışında kullanılıyor. Siyasi bir rant kapısına döndürülen stantlar seçimlerde siyasetçilerin önemli bir oy kaynağı.

Bir haberimize yapılan yorum olayı net bir şekilde açıklamış.

Yorum şu;

Tezgah sahipleri aynı zamanda mahalle delegesi yapılacak ve ilçe kongrelerinde il delegelerini belirleyecek. İl delegeleri de il başkanını ve kurultay delegelerini belirleyecek. Kurultay delegeleri de Genel Başkanı ve avanesini seçecek. Anladınız mı şimdi siz o beğenmediğiniz tezgah sahiplerinin önemini. Dışardan bakınca hepsi seçilmiş gibi gözüküyor değil mi? Yakından bakabilseniz hepsinin gerçekten s.çılmış olduğunu görürsünüz.”

Aynı işi yapıp vergisini ödeyen dükkan sahipleri ise bu uygulamalardan rahatsız. Dükkanında aynı malzemeleri satan esnaf vergisini, suyunu, elektriğini, kirasını öderken stantların böyle ödemeleri olmaması haksız rekabete neden oluyor.

Adaların yollarına, meydanlarına koyulan stantlar görüntü kirliliğine de sebep oluyor.

Şükrü ABANOZ  

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Büyükada kulisleri dedi ki:

    El işi satanlara lafımız yok. Ama emitasyon çanta şapka ve giyim satanlar esnafı zor durumda bırakıyor