Yalanlara kanmayan Adalılar, Saraçhane Parkı’nda eylem yaptı!

Yalanlara kanmayan Adalılar, Saraçhane Parkı’nda eylem yaptı!
Yayınlama: 14.10.2024
A+
A-

Önceki gün Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın düzenlediği halk toplantısında sarfettiği “yeni elektrikli araçlar için çalışılıyor” sözlerine itibar etmeyen Adalılar, Saraçhane Parkı’nda eylem yaptı.


Adalar Dayanışma Ağı üyeleri, ellerinde dövizler taşıyarak, 25 Temmuz 2024’te UKOME’nin “Adabüs” adı verilen golf tipi araçların tescil süresini 1 yıl uzatma kararı aldığını öğrendiklerini, bu durumda Adalar’da “azmanbüsler”in kalması için herhangi bir gerekçe bulunmadığını belirttiler.

Basın açıklamalarında Adalar için yeni elektrikli araçlar üzerinde çalışıldığını, acil olarak Adalar’da ulaşımla ilgili bir çalıştay düzenlenmesi gerektiği, yerel halkın hem tasarım hem de karar süreçlerine katılımının sağlanmasını istiklerini belirten Adalar Dayanışma Ağı üyeleri, vadedilenler yerine getirilmediği gibi her türlü bilgi alma girişimimiz, katılım taleplerimiz yalanlarla, trollerle, kolluk tehdidiyle bastırıldığının altını çizdiler.

Tüm Türkiye kamuoyunu ‘hizmet’ diyerek, ‘toplu taşıma sağlıyoruz’ diyerek manipüle eden ve yaya bölgesi bir cenneti araçlara boğan İBB’ye Adalar’ın bütünü sit alanıdır ve yolları yaya yolu olduğunu hatırlattılar.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.