Yargıtay, MİT Tırları davasında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkındaki kararı bozdu

Yargıtay, MİT Tırları davasında Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül hakkındaki kararı bozdu
Yayınlama: 06.04.2023
A+
A-

Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların Suriye’ye taşıdığı silahlara ilişkin haberler nedeniyle yargılanan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesinden yeni bir karar çıktı.

Yargıtay, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin Erdem Gül üzerindeki suçlamanın düşürülmesine, Enis Berberoğlu hakkında da hüküm kurmamasıyla sonuçlanan davanın kararını bozdu. Berberoğlu ve Gül’e “FETÖ’ye yardım” iddiasıyla ceza verilmesi gerektiğini belirtti.

Ne olmuştu:

Berberoğlu ile Adalar Belediye Başkanı Gül hakkındaki FETÖ’ye yardım suçundan ayrılan dava, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019’da sonuçlanmış, Berberoğlu’nun ana yargılamada gizli kalması gereken bilgileri açıklamaktan mahkum olduğu, bu eylemin örgüte yardımı kapsadığı belirtilerek, hüküm verilmesine yer olmadığına karar verilmişti. Ve ana davada Gül’ün eyleminin soruşturmanın gizliliğini ihlal olarak vasıflandırıldığı belirtilerek, dava düşürülmüştü.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. andrea dorya2 dedi ki:

    Kafa kafaya giden CB seçiminde umarım Erdem Gül ve Enis Berberoğlu davasının etkileri seçim kaybetmeye sebep olmaz. O zaman hiç kimse sorumlu aramasın. Sorumlu bu tipleri partinin baş köşelerine oturtan y-chp’nin anti Atatürkçü yöneticileridir.