Yassıada’da Adnan Menderes’in yargılandığı spor salonu yıkıldı!

Yassıada’da Adnan Menderes’in yargılandığı spor salonu yıkıldı!
Yayınlama: 08.03.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

Yassıada’da yaptığı usulsüzlüklerle skandallara imza atan MESA şirketi, skandalları arasına bir yenisini daha ekledi.

 İstiklal Madalyası sahibi olan Adnan Menderes, 27 Mayıs Darbesinin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilmişti. Yargılandığı Yassıada’daki spor salonu ise müze yapılması bekleniyordu. Ancak MESA şirketi spor salonu elindeki bir rapora göre yıktı. Üstelik alınan raporda binaya güçlendirme yapılabileceği yazılmış. Raporu aşağıda yayınlıyoruz…

Dönemin Samsun Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  Çiğdem Karaaslan’a ait YKK firması tarafından projelendirilen turizm amacı güdülerek planlanan proje TOB’liğine 21 yıllığına kiralanmak üzere verilmişti. TOBB, kendisine bağlı Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ’ye işi devretti. GTİ, üç aşamalı olarak ihaleye çıkmış, ilk etapda işi 1. olmamasına rağmen MESA Mesken Sanayi şirketine vermişti.

YİNE MESA YİNE SKANDAL

Yassıada, tamamen tarihi ve doğal koruma kurallarına bağlı kalarak 27 Mayıs yargılamalarının ortamını canlandıracak bir anı müzesi olarak tasarlanmıştı.  Mahkeme salonu, karşılama ve görüşme yerleri, koğuşlar (Adnan Menderes’in yattığı yer) vb. Bir yüzleşme yeri, yüzleşme mekânları olacaktı. Ancak koğuşlar ve spor salonu MESA şirketi tarafından yıkıldı.

NE DİYORSAK O! HEDEFTE  ŞATO VE ZİNDANLAR VAR! BELKİ DE ONLAR DA YIKILDI!

Daha önceki haberlerimizde Adnan Menderes’in kaldığı koğuşların skandallara imza atan bu şirket tarafından yıkılacağını söylemiş sırada spor salonunun olduğunu belirtmiştik. Adanın bozulmadan kalmış tek yeri ise, en eski yeri, yani Bizans’tan kalan zindanlar da sırada yıkılmayı bekliyor. Bilindiği üzere MESA şirketi bu zindanların tavanını kepçe ile vurarak kırmış ve iş kazası demişti…

Uzun bir uğraştan sonra ele geçirdiğimiz raporda ilginç tespitler var. Bina uzun süre atmosfer şartlarına terk edilmiş olduğu için, kolonlar başta olmak üzere taşıyıcı sistem elemanlarının da çoğunda donatı korozyonu mevcut olduğunu, bütün kolonların mevcut kesit ve donatıları bakımından yetersiz olduğunu, yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde binanın yeniden kullanımdan daha önce taşıyıcı sistemin güçlendirilmesi gerektiği ve bu işlemin kapsamın göreceli olarak kapsamlı olacağı belirlenmiş. Yani kısacası Yassıada Spor Salonu binası taşıyıcı sisteminde geniş kapsamlı bir onarım ve güçlendirme yapılması gerektiğini belirtiyor. 

Şükrü Abanoz

İŞTE O RAPOR

Resimleri büyütmek için üzerlerini tıklayın

Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı! Yassıada'da Adnan Menderis'in yargılandığı spor salonu yıkıldı!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.