Yaz bitti belediyenin aklı yeni başına geldi!

Yaz bitti belediyenin aklı yeni başına geldi!
Yayınlama: 14.07.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

Kınalıada’da Adalar Belediyesinin uhdesinde olan ve her sene ihaleye çıkan umumi tuvalet kapalı. Nedeni, eski işletmecinin borçları ve Adalar Belediyesinin ihmalkarlığı.

Yaz bitti belediyenin aklı yeni başına geldi!

Herhalde kışa hazır olacak!

Kınalıada’daki tuvalet sorunu had safhalara ulaştı. Bilhassa yaz aylarında İstanbul’dan gelen günübirlikçilerle kalabalıklaşan adada tuvalet sorunu insanları canından bezdirdi. Belediyenin işlettiği umumi tuvaletin eski işletmecisinin borcu olduğu gerekçesiyle boşaltılan ve içinin onarım ve yatırım yapılmaması nedeniyle kullanılamaz halde olan umumi tuvalet yaz biterken belediye tarafından onarılmaya başlandı! Herhalde kışa hazır olacak!

Yeterli miktarda tuvalet olmaması nedeniyle adada çalışan esnaf tuvaletlerini kullanmak isteyen günübirlikçilere kendi müşterilerine öncelik vermesi ve talebin yoğun olaması nedeniyle güç anlar yaşıyor. Esnafla vatandaşlar arasında tuvalet nedeniyle sonu kavgaya kadar giden tartışmalar oluyor. Vatandaşların tuvalet sorunun adadaki evlere giderek gidermeye çalışması ise ayrı bir sorun.

Kınalıada Camisini kullanmak isteyen vatandaşlar ise şort ve yazlık giysilerle içeri girmesi hoş olmayan görüntülere sebebiyet veriyor. Her ne kadar kapıya asılan tabelada yazlık kıyafetlerle içeri girilmemesi uyarısını yapılsa da  pek takan yok. Kınalıada Cami Derneğinin başarılı işlere imza atan başkanı Ziya Gündoğdu’nun tüm gayretlerine rağmen bu sorun bir türlü önlenemiyor.

Nazif İlter hayratı çok kötü durumda

Kınalıada eski muhtarı Nazif İlter’e ait hayrattan su akmaması vatandaşlar tarafında tepkiyle karşılanıyor. Suyun kesik olması bir yana çöplerin çeşmenin içine ve arkasındaki parka atılması hiç de hoş olmayan görüntülere sebebiyet veriyor.

Yaz bitti belediyenin aklı yeni başına geldi!

Nazif İlter Hayratının üstüne koyulan ‘çöp atma’ tabelası ise ayrı trajikomik olay. Hayratın arkasındaki çöpleri görünce vatandaşların tabeladaki uyarıyı dikkate alıp hayratın arkasına çöplerini attığı görülüyor!

az bitti belediyenin aklı yeni başına geldi!

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.