“Adabüs”ler 1 yıl daha uzatıldı

“Adabüs”ler 1 yıl daha uzatıldı
Yayınlama: 25.07.2024
A+
A-

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Tuzla-Pendik-Büyükada arasında vapur seferleri düzenlenmesine karar verildi.

Ayrıca Adalar’da kullanılan bireysel elektrikli araçlar için de düzenleme yapıldı. Adalar ilçesinde yük taşımacılığında 3 tekerlekli motorlu bisikletlerin (moped) yerine artık 4 tekerlekli motosikletler kullanılacak


İBB UKOME temmuz ayı oturumunda, son günlerde azmanbüs tartışmasıyla gündemde olan Adalar ilçesiyle ilgili bir dizi karar alındı.

Oturumda “Adalar ilçesi ulaşım ve lojistik yönergesi” revize edilerek bireysel olarak kullanılan araçlara sınırlama getirildi.

Daha önce yük taşımacılığında L2 sınıfı 3 tekerlekli motorlu bisikletlerin (moped) kullanılmasını düzenleyen madde değiştirilerek ada içinde yük taşımacılığında L7 sınıfı ağır dört tekerlekli motosikletler kullanılmasına karar verildi.


BİREYSEL KULLANIMA YENİ DÜZENLEME

Adalar ilçesinde bireysel elektrikli araç kullanmak isteyenler için de yeni düzenlemeye gidildi. “Adalar’da ikamet etmek, 66 yaşından gün almış olmak, uygun sürücü belgesine sahip olmak” şeklinde sıralanan esaslara, dezavantajlı (engelli) kişilerin bireysel elektrikli araç kullanımı için yeni esaslar eklendi.


Yönergede “Adalar ilçesinde ikamet ediyor olmak, yüzde 90 ve üzeri engelli veya çocuklar için Özel Gereksinim Raporlu (ÇÖZGER) veya yüzde 40 ve üstü hareket kısıtlaması olan engelli olmak. Engellinin araç kullanamayacak durumda olması halinde yüzde 40 ve üzeri engelliler ile yüzde 90 ve üzeri engelliler için bir refakatçi, ÇÖZGER raporu olanlar için en fazla 2 refakatçi aracı uygun sürücü belgesi olması durumunda kullanılabilecek” düzenlemesi yapıldı.

1 YIL UZATILDI

Adalar’da faytonların kaldırılmasının ardından kullanılmaya başlanan Adamini ve vatandaşların protestolarına neden olan adabüslerin tescili de UKOME toplantısında gündeme alındı. Alınan karar doğrultusunda 60 adet elektrikli aracın tescili 31 Temmuz 2025 tarihine kadar bir yıl süreyle uzatıldı.

TUZLA’DAN BÜYÜKADA’YE SEFERLER BAŞLIYOR

Toplantıda, Tuzla-Pendik-Büyükada arasında vapur seferleri düzenlemek üzere hat oluşturulmasına da karar verildi.

Oybirliği ile kabul edilen teklifte “Toplu ulaşımda deniz payının geliştirilmesi ve Adalar-Anakara geçişlerinde alternatif modların düzenlenmesi hedefleri çerçevesinde; Marmaray ve M4 Metrosu ile Adalar arasındaki ulaşım ilişkisinin geliştirilmesi, söz konusu akslar üzerinden Bostancı, Maltepe ve Kartal iskelelerine yönelen yoğunluğun hafifletilmesi, ayrıca Gebze, Darıca, Bayramoğlu, Şekerpınar gibi bölgelerden gelen Adalar talebinin kontrol altına alınması amaçlanmaktadır” denildi. Toplantıya katılan Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, kararın alınmasına katkı sunanlara teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.