Adakart vizesinde soygun gibi ücret!

Adakart vizesinde soygun gibi ücret!
Yayınlama: 09.04.2023
A+
A-

Adalıların kullandığı, Adalar arası ücretsiz olan ancak çoğu adalının çıkıştaki geri iade makinalarına basmayı unuttuğu ve Adalar arasını ücretli geçtiği ve bunun kasıtlı olarak yapıldığı iddiaları ışığındaki Adakart visesi 238 TL oldu.

Adalar İlçesi denizin ortasında bir ilçe. Adalıların yürüyerek veya deniz ulaşım araçları dışında (yüzmek hariç) bir yere gitme durumu yok. İstanbul’daki toplu taşımada en pahalı ücret Adalar’da. Tek yön ücreti 16 lira 30 kuruş. İndirimli toplu taşıma kartı kullanan vatandaşlar, her yıl güncelleme yapmak zorunda. Kart güncellemesi için bir kişi yıllık 238 TL ödeyecek. Adalar’da oturan 4 kişilik aile Adakart güncellemesine yılda toplam 952 TL ödemek zorunda.

Ulaşım kartı vize işlemi için tüm İstanbul halkı 13 TL ödüyor. Adalı ise 238 TL. Türkiye’de Ada halkından başka böyle yüksek ücret ödeyen ilçe yok. 4 kişilik aile için yaklaşık 952 TL kart güncellemesi ödeyecek. Bu ulaşım için değil güncelleme için ve neden alınıyor belli değil.

16 lira 30 kuruş ücret, 4 kişilik bir aile anakaraya gidip evine döndüğünde sadece ulaşım ücreti 130 TL. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimlerden önce Ada’ya gelip ‘ulaşımda indirim yapacağız’ sözünü unutmuş gibi görünüyor. Adalının hakkını savunacak bir belediye de adada yok!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    Hani, her şey çok güzel olacaktı.
    Soygun veya fahiş fiat adını ne koyarsanız koyun.
    Olur da bu kadar da olmaz ki.
    İşi gücü karşı yakada olan, çocukları okula yada dersaneye gidenler ne yapacak.
    GEÇİM SIKINTISI ÇEKENLER İÇİN, HEM AYIP, HEM DE ZULÜMDÜR

  2. ismail yigit dedi ki:

    Al sana imamoglu.Bu adamlar bir de ülke yönetmeye talip.Hadi arkadaşım.Sız bakkal bile yönetemezsiniz.

  3. Agop atesci dedi ki:

    Adaliyiz gece vapurdan indik hava soğuk saat23siralari taksiile gitmeye karar verdik 15dakika bekliyoruz taksi yok olan taksiler kulübede muabette sorduğumuz zaman taksi yokmu diye birazdan gelir dediler bizde beklemeden yürüyerek eve yürüdük.gittik taksi yok kartlarımizı kullanmadan 238 TL para istiyorlar vay halimize.yazin da kalabalıktan binemiyorsun ay sonuna kadar kart paralarını hazırlayın.

Exit mobile version