Adalar Ak Parti içindeki Truva atı mı?

Adalar Ak Parti içindeki Truva atı mı?
Yayınlama: 21.05.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:18
A+
A-

Adalar Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı 2’nci Birleşim Toplantıları bugün saat 11.00’da tüm Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Adalar Ak Parti içindeki Truva atı mı

Adalar Belediyesinin geçtiğimiz pazartesi günü yapılan Meclis Karar Toplantı 1’inci birleşimde, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 Yılı Kesin Hesabı teklifi, yapılan görüşmede olduğu gibi kabul edildi.

Peki kim var bu komisyonda?

Engin Çelik (CHP), Metin Önal (CHP), İsmail Hakkı Durmuş (AKP)

Bir belediye için çok önemli bir teklif, 2020 Yılı Kesin Hesabı…İki CHP’li, bir AKP’li. Peki nasıl oluyor da muhalefetten birinin olduğu komisyondan teklif oy birliği ile geçiyor.

Ak Partili İsmail Hakkı Durmuş’un kabul oyu vermesiyle oy birliği ile geçiyor.

Yani Ak Partili meclis üyesi İsmail Hakkı Durmuş, muhalefet yapması gerekirken CHP’lilerle birlikte hareket ederek teklifin oy birliğiyle geçmesini sağlıyor! Daha ilginç yanı ise komisyonda kabul ettiği teklifi meclisteki oylamasında ret oyu veriyor. Diyeceksiniz ki, ‘bu ne perhiz bu ne lahana turşusu’ Ret oyu vermek zorunda çünkü grup kararı var. Ret oyu vermezse Ak Parti’den ihraç süreci başlayacak.

Adalılar ise İsmail Hakkı Durmuş’un, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in yanında teklife ret oyu vermesinin mümkün olmadığını, Durmuş’un belediye ile olan ticari işleri nedeniyle partisini ikinci plana attığını belirtiyorlar.

Adalar Belediyesinin Facebook sayfasında ise: “Adalar Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantılarının 17.05.2021 tarihli 1. Birleşiminde komisyonumuza havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 29.04.2021 tarih ve 3906 sayılı yazıları ile 2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı hakkındaki teklifi görüşülerek; teklifin olduğu gibi kabulü komisyonumuzca oybirliğiyle ile uygun görülmüştür” ifadelerine yer verilmiş. Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünün altındaki imzalardan birinin Ak Parti’den İsmail Hakkı Durmuş olması, Adalar Ak Parti’nin içinde bir Truva atı olup olmadığı tartışmalarını başlattı. Düşünsenize bir Ak Partili, CHP’li üyelerle aynı safta. Üstelik CHP’li Belediye Başkanını düşürebilecek bir teklif önündeyken.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 14 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.