Adalar Beledi̇yesi̇, İnanlar İnşaat tarafından i̇nşa edi̇len “Terrace Li̇do”nun elektri̇k, su ve doğalgaz hi̇zmetleri̇ni kesti

Adalar Beledi̇yesi̇, İnanlar İnşaat tarafından i̇nşa edi̇len “Terrace Li̇do”nun elektri̇k, su ve doğalgaz hi̇zmetleri̇ni kesti
Yayınlama: 30.08.2024
A+
A-


Büyükada’da uzun bir süre gündemi imara aykırı eklentileri nedeniyle meşgul eden, ulusal ve yerel medyaya konu olan “Terrace Li̇do”’nun elektriği, suyu ve doğalgazı Adalar Belediyesi tarafından kesildi.


Terrace LİDO, İnanlar şirketi sahibi Serdar İnan tarafından Büyükada’da yapılan bir bina. İnşaat aşamasında imara uygun olmayan eklentileriyle ada gündemini meşgul etmiş, ulusal ve yerel basına konu olmuştu.

Geçmişte kurul kararı ve inşaat ruhsatı iptal edilen ve projesine aykırı olarak inşa edilen yapıya yönelik olarak kat malikleri 2018 yılında çıkan af kanunundan yararlanarak Yapı Kayıt Belgesi almıştı.


Adalar öngörünümde bulunan yapıya ilişkin olarak Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Büyükada’daki Terrace LİDO yönetimine ve bina sakinlerine, ilgili kurul kararı gereği 10 gün içerisinde tüm alt yapı hizmetlerinin belediye tarafından kesileceğini belirten bir yazı göndermişti.


Bina sakinleri de Adalar Belediyesinin kendilerine gönderdiği yazıyı “yapı kayıt belgemiz var” gerekçesiyle yazının iptali için mahkemeye başvurmuştu.

Kat malikleri tarafından dava açılarak yürütmenin durdurulması kararı alınınca süreç durmuştu.

Mahkeme yapı kayıt belgesinin geçerli olmadığı ve Adalar Belediyesinin elektrik su kesme yazısının doğru ve yerinde olduğuna yönelik kararlar Adalar Belediyesi tarafından kazanılınca tekrar Adalar Belediyesi kurumlara yazı yazarak alt yapı hizmetlerinin kesilmesini istedi.


Adalar Belediyesi kararı uygulayarak “Terrace Li̇do”’nun elektrik, suyu ve doğalgazı kesti.

Tarafsız gazetecilik anlayışımız çerçevesinde;

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, mahkeme kararları ve hukuka saygısı konusunda “Terrace Li̇do” olayında siyasi sınavdan başarı ile çıkıp hak ve hukukun yanında olacağına dair seçim öncesi vermiş olduğu sözünün arkasında durarak bundan sonraki çalışmalarında bizi umutlandırdı.

Adalar Beledi̇yesi̇, İnanlar İnşaat tarafından i̇nşa edi̇len “Terrace Li̇do”nun elektri̇k, su ve doğalgaz hi̇zmetleri̇ni kesti Adalar Beledi̇yesi̇, İnanlar İnşaat tarafından i̇nşa edi̇len “Terrace Li̇do”nun elektri̇k, su ve doğalgaz hi̇zmetleri̇ni kesti Adalar Beledi̇yesi̇, İnanlar İnşaat tarafından i̇nşa edi̇len “Terrace Li̇do”nun elektri̇k, su ve doğalgaz hi̇zmetleri̇ni kesti

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. insaf dedi ki:

    Kaynağınız nedir onu da paylaşır mısınız?

  2. cahil köylü dedi ki:

    lido yapılırken ruhsat veren yapım aşamasında ellerini ovuşturan belediye başkan yardımcısı kimdi?