Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ceza alacak mı?

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ceza alacak mı?
Yayınlama: 12.03.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’ün ailesini makam aracıyla Ankara’ya götürmesi, geçen Salı günü’de siyasi görüşmeler yapmak için yardımcısı Engin Çelik ile CHP Genel Merkezine gittiği iddiası cezai işleme tabi tutulmasını gerektiriyor.

Erdem Gül, devlet sana makam aracını aileni taşı diye vermedi!

Hatırlanacağı üzere Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ailesini makam aracıyla Ankara’ya götürmüş, makam aracının özel işlerde kullanılamayacağını ve bunun bir suç teşkil ettiğini bir önceki haberimizde belirtmiştik.

Geçen Salı günü’de siyasi görüşmeler yapmak için yardımcısı Engin Çelik ile CHP Genel Merkezine makam aracıyla gittiği iddia edildi. Erdem Gül aynı olayı belediyenin deniz aracı olan kamu malı tekneyi özel işleri için kullanarak yapmış hatta gece yarısı Fenerbahçe’deki bir restoranda yenen yemek dönüşü sabaha karşı saat 01.00-02.00 arası devletin malı olan tekne ile Büyükada önlerinde bir deniz taksi ile çarpışmış, araçlar hasar görmüştü.

Kurumların sahip olduğu araçların kullanımı ve yönetilmesi aşağıda linki verilen 237 sayılı TAŞIT YASASINA tabidir. Kanunda ve ekinde bulunan 1 ve 2. Sayılı cetvelde şahsa, zata ve makama tahsisli kamu araçları gösterilmiştir.

1 sayılı cetvelde gösterilen ünvana sahip kişilerin araçları şahıslarına, zatlarına tahsis edilmiştir. Örneğin TBMM Başkanı, Bakanlar, Danıştay Başkanı..vb. Bu kişiler araçlarını istediği gibi kullanabilir. Örneğin tatile bile götürebilir (Ailesiyle birlikte)

2 sayılı cetvelde yer alan göreve sahip kişiler araçlarını Md. 8 de gösterilen şekilde kullanabilir. Bu kapsama girenler mesela Diyanet İşleri Başkanı, Rektörler , Kaymakamlar..v.b…

Madde 8 – Bu kanuna bağlı (2) sayılı cetvelde yazılı taşıtlar yalnız hizalarında gösterilen hizmetlerde kullanılabilirler. Tören, hususi ve resmi davetlerde makamı işgal eden zatlar refakatlerine ailelerini de alabilirler. Kurumlara ait hizmetler için memurlar da makamı işgal eden zatın refakatinde veya makamın müsaadesiyle bu taşıtlara binerler.

Bu kapsam dışında kalan tüm kamu araçları HİZMETE MAHSUS ARAÇLARDIR. Belediye araçlarının tamamı hizmete mahsustur. 1 ve 2 sayılı cetvelde de görüleceği üzere bu kapsama Belediye Başkanları girmemektedir. Belediye başkanları bırakın ailesini. Kendisi bile görevi dışında bu araçları kullanamaz. Örneğin bu araçlarla akrabasını ziyarete gidemez.

Araçların amaç dışında kullanımı bu yasanın 16. Maddesine göre cezalandırılır. Bu cezada BİR YILA KADAR HAPİS CEZASI ile cezalandırılır.

Belediye başkanlarının bu konudaki suçları memurların yargılanmasına ilişkin 4483 sayılı kanuna tabidir. Duruma göre Vali ve Kaymakam izni halinde dava açılır.

Bir şikayet halinde ilgili makamların işlem yapacağı bekleniyor…

https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.4.237.pdf

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül'ün ceza alması bekliyor!

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. andrea dorya 2 dedi ki:

    Hakkını yemeyin adam kara taşıtı kullanmıyor. 24 saat pilot. Her yere uçarak gidiyor.

  2. Sabiha dedi ki:

    Bütün belediye başkanları aynı şeyi yapıyor. Sanki araçlar babalarının malı. haraz zıkkım olsun…