Adalar Belediye Başkanı ve yardımcısı belediyenin önünde göreve davet edildi

Adalar Belediye Başkanı ve yardımcısı belediyenin önünde göreve davet edildi
Yayınlama: 28.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Yardımcısı Engin Çelik belediye binasının önünde bir grup adalı tarafından göreve davet edildi.

Adalar Belediye Başkanı ve yardımcısı belediyenin önünde göreve davet edildi

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Yardımcısı Engin Çelik, belediye binasının önünde bir grup adalı tarafından basın açıklaması yapılarak göreve davet edildi. Adalar Belediyesinin Büyükada’daki merkez binasının önünde toplanan bir grup adalı, basın açıklaması yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.

Basın açıklaması yapan Büyükadalı Hakan Karsan, birinci sorunlarının Adalar’da bir Belediye Başkanının olmaması olduğunu söyledi. Onun yerine Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in, yardımcı değil belediye başkanı gibi hareket ettiğini belirten Karsan, başkan yardımcısının kendi başına kararlar alıp adayı bildiği gibi yönettiğini belirtti. Adalar Belediyesi’nin çıkarma gemilerinin iki senedir arızalı olduğunu ve belediyenin iki adet çıkarma gemisi olmasına rağmen para verilip çıkarma gemisi kiraladıklarını eleştiren Karsan, buna benzer olayın çöp arabalarında olduğunu, çöp araçlarının ne muayenesinin ne sigortasının olduğunu, hapsinin arkasından pislik döküldüğünü, çöp sularının aktığının altını çizdi. Karsan: “Neden kendi çöp arabalarımız varken kiralık arabalarla çalışılır? Neden kendi çıkarma gemilerimiz varken gidip kiralık çıkarma gemileriyle çalışılır? Bunları sormak istiyorum” dedi.

Kamu zararını başkan yardımcısı mı ödeyecek?

Adalar Belediyesinin Aya Nikola mevkiindeki halk plajına değinen Karsan, Vakıflardan aylık 3800 TL’ye kiralama imkanı varken aylık 191000 TL’ye kiralanan yer için. “Biz diyoruz ki; kamu zararını Belediye Başkan Yardımcısı mı ödeyecek? 3800 TL’ye verdikleri yeri 191000 TL gibi bir rakama kiraladılar. Bu kamu zararı kimden çıkacak? “dedi.

İnşaat atıklarını plaja döktüler

Belediyenin halk plajına, plaj yapılırken adanın inşaat atıklarının buraya döküldüğünü, plajın toprağının ise, atların itlaf edilmesinde kullanılan zehirli maddenin gömülen atların zamanla çürüyüp toprağa karışması nedeniyle zehirli maddenin de toprağa karıştığı ve bu toprağın buraya döküldüğü konusuna değinen Karsan: “ Belediyenin halk plajına asbestli demir hurdalarını döktüler, ispat edebilirim. O toprak nereden döküldü, ispat edebilirim. Güzel bir plaj yapılamaz mıydı? Biz bunlara karşıyız. Biz diyoruz ki, plajı halka açın.” dedi.

Biz adayı büyüklerimizden böyle almadık

Belediyenin asli görevi bu ve bunu gibi sorunları çözmek olduğunu ancak Adalar Belediyesi Başkan Yardımcısı Engin Çelik bu ve bunun gibi sorunları çözmek görevi olması gerekirken imar işleri, plaj işleriyle uğraştığının altını çizen Karsan: “Biz adayı büyüklerimizden böyle almadık. Biz büyüklerimizden tertemiz ada aldık ve çocuklarımıza öyle bir ada bırakmak istiyoruz. Şimdiki başkan yardımcısı KHK’ları bile hiçe sayarak oyunlarla istediği gibi at oynatıyor” dedi.

Bora Çağlayan:” Biz oyumuzu İBB Başkanına bunun için vermedik”

Adalı Bora Çağlayan: “Benim şikayetim yeni yapılan caddelere konan dubalar. Geçen sene belli bir teşkilata, UKOME denilen yere dilekçe verin dediler. Dilekçemizi verdik. Engelli kartımızı her şeyimizi verdik ama engelliler için hiçbir şey yapılmadığı gibi özellikle çarşı caddelerinin başına dubalar koyuldu ve engelli vatandaşlar maalesef içeri giremiyorlar onun için herhangi bir çıkarma bir şey yapılacaktı, onlar otomatik açılacak dediler oda yok. Sorduğumuz zaman herhangi bir şey yapılmadı diyorlar. Yani biz oyumuzu İBB Başkanına bunun için vermedik. Engelleri beraber açacağız derken engellilere engel çıkartılıyor. Ben de bundan şikayetçiyim. Çünkü inanın bana, iki patlak fıtık ve kalp krizli bir hastanın kalkıp ta 150 metre yürüyüp herhangi bir yerden su alıp taşıması mümkün değil ve bu şekilde mağduruz” dedi

Günveren Saraçoğlu:” Kapımın önünde dahi pazarlıklar yapılıyor”

Adalı Günveren Saraçoğlu: “Adada ikametgah etmekteyim. Ben şiddetle akülü araçların dolmuş gibi kullanılmasına karşıyım. Almış başını gidiyor. Kapımın önünde dahi pazarlıklar yapılıyor. Lütfen el atılmasını rica ediyorum. Geçen sene haziranın sonun doğru yasak olmasına rağmen saat kulesinin orada arkamdan bisiklet çarptı ve hiç kimse ilgilenmedi hala trafiğe açık o yol. Lütfen rica ediyorum sesimin duyulmasını” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Kobayaşi dedi ki:

    İyi parti ve hdp ,chpye karşı????????????????

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Bir söz var bilirsiniz ”odunu koysam seçilir.”
    Buradaki esas mesele odun mu suçlu, odunu koyan mı yoksa odunu seçen mi?