Adalar Belediye çalışanları için hapis istemiyle dava açıldı. Başkan ve yardımcısının soruşturması devam ediyor

Adalar Belediye çalışanları için hapis istemiyle dava açıldı. Başkan ve yardımcısının soruşturması devam ediyor
Yayınlama: 08.10.2024
A+
A-

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik’in soruşturma dosyasında işlemlerin devam ettiği olayda Adalar Belediyesi çalışanlarından M.D. , N.A , H.Y., S.Ü , hakkında Türk Ceza Kanunu 257/1 Türk Ceza Kanunu 53/1 maddeleri gereğince hapis istemiyle dava açıldı. Şüpheliler ise haklarındaki iddiaları reddetti.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI ERDEM GÜL VE YARDIMCISI ENGİN ÇELİK’İN SORUŞTURMASI İSE DEVAM EDİYOR

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığınının hazırladığı iddianamede , şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde yapı tatil tutanağı tutulmadan ve encümen kararı alınmadan mevcut kiracı olan müştekiler tahliye edilmeksizin yıkım işlemi yaptıklarının kabul edildiği, şüpheliler tarafından gerçekleştirilen eylemin TCK’nın 257/1 maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunu oluşturduğu, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve yardımcısı Engin Çelik hakkında soruşturma dosyasında işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Savcılık şüphelilerin sevkmaddeleri uyarınca hapis cezası ile cezalandırılmalarına, işlemiş oldukları kasti suçlar nedeniyle haklarında TCK’nun 53. Maddesi gereği belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılmalarını da talep etti.

NE OLMUŞTU

Mecit Fahir ALP ve Seniye ŞENER’in Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğu 22/11/2022 tarihli şikayet dilekçesinde Nizam Mah. Açelya Sk. No:11/1-1 Adalar adresinde bulunan taşınmazlarının usule aykırı şekilde yıkıldığını belirtmeleri üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma işlemlerine başlanmıştı.


Mecit Fahir Alp’in Cumhriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde; Nizam Caddesi Açelya Sokak No:11 Büyükada adresinde Abdulhalim Tahir İz’in babası Abdulbasit Tahir İz’den kiraladığı bir evinin bulunduğunu, 1976 yılında beri bu evde annesi ve diğer aile üyeleri ile birlikte yaşadığını, elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinin kendi ve ailesinin adına kayıtlı olduğunu, Abdulhalim Tahir İz’in kendisini haksız işgalde bulunduğu iddiasıyla Adalar Belediye Başkanlığına şikayet ettiğini, Adalar Beleyesinden 27/10/2022 tarihinde kaldığı taşınmazın gecekondu olduğu, tahliye edileceği ve yıkılacağına dair bahçe kapısına tebligat haber kağıdı yapıştırıldığını, bu haber kağıdında muhattabın adı soyadının yazmadığını, Adalar Belediyesine giderek kaldığı evin yıktırılacağını sözlü olarak öğrendiğini, herhangi bir şekilde kendisine tebligat yapılmadığını, Adalar Belediyesi’ne yazmış olduğu dilekçeye yanıt olarak gelen cevabi yazıda “İstanbul İli, Adalar İlçesi, Büyükada, Nizam Mahallesi, Açelya Sokak, 173 ada, 20 parsel 11/1 kapı sayılı yerde bulunari taşınmaz ile ilgili, 03.11.2022 tarih ve saat 10:00′ a kadar nufüs ve eşyadan tahliye edilmesi ve akabinde yıkım işleminin yapılacağı 24.10.2022 tarihinde tebliğ edilmişti. Bahse konu yerde yaşayan ve Belediyemize 26.10.2022 tarih ve 10307 sayı ile kayda verilen dilekçe ekinde bulunan, noter tastikli kira kontratosu (99 yıllığına kiralanmış) ve taşınmaz ile ilgili evraklara bağlı olarak konunun ilgili mahkemelere müracaat edilmesi ile çözülebileceği hususunu, Bilgilerinize arz ederim.” hususunun belirtdiğini, ancak kendisine 24/10/2022 tarihinde herhangi bir tebligat gelmediğini, bu cevabi yazıda bahse konu yıkım işlemi için mahkeme kararı gerektiği yazdığı halde herhangi bir mahkeme kararı olmadan ve kendisine bir tebligat yapılmadan 03/11/2022 tarihinde kiraladığı evinin belediye görevlilerinde yıkıldığını, yıkılan yerin gece gecekondu niteliğinde olmadığını, kiraladığı yerin ana binaya bağlı bir eklenti ve müştemilat olduğunu, yıkım günü görevlilere Adalar Belediyesi tarafından verilen cevabi yazıda mahkeme kararı gerektiğine dair evrakı gösterdiği halde yıkımın gerçekleştiğini, mahkeme kararı olmadan yıkım işlemini gerçekleştiren belediye görevlilerinden şikayetçi olduğunu beyan etmişti. Şüpheliler ise haklarındaki iddialarının tamamını reddetmişti.

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Ferra dedi ki:

    Adalar belediyesi kafasına estetiği gibi yıkımlar yapıyor. Al satarım bal var yıkım yok. Belediye olarak çökmüş.