Adalar Belediye Meclisi karıştı!

Adalar Belediye Meclisi karıştı!
Yayınlama: 11.12.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediyesinin bu gün yapılan Aralık ayı meclis toplantısının 2. bileşiminde ilginç gelişmeler yaşandı.

Adalar Belediye Meclisi karıştı!

Adalar Belediyesi, Aralık Ayı Meclis toplantısının 2 bileşiminde ilginç olaylara sahne oldu. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in meclise getirdiği önerge 4 CHP’li ve 3 AKP’li meclis üyelerinin red oyu vermesi nedeniyle reddedildi. DSP’li meclis üyesi Muzaffer Yıldırım’ın rahatsızlığı nedeniyle oturuma katılamadığı, katılmış olsaydı red oyu vereceği gelen bilgiler arasında.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin’in Çelik’in Adalılara ek vergi külfeti getirecek olan ‘çöp dışında kalan katı atık bertaraf bedeli’ ni Adalar Belediyesi belirlesin ve Adalılardan toplansın diye meclise getirdiği önerge, duyarlı 4 CHP meclis üyesi ve 3 AKP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Hatırlanacağı üzere Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Murat Pekin, avukatı DSP Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Muzaffer Yıldırım ile açtığı davada, Mahkeme kararında ‘çöp dışında kalan katı atık bertaraf bedeli’ belirleme işleminde yetki yönünden hukuka uygunluk bulunmadığı gerekçesiyle İlçe belediyelerinin böyle bir yetkisi olmadığına hükmetmişti.

Mahkeme kararında, “Evsel Katı Atık Bertaraf tesisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması, sonrasında ise katı atıkların bertarafı hizmetinden kaynaklanan maliyetin Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararı ile belirlenmesi ile belirlenecek tarifeye uygun ücret alınması mümkündür” denilmişti. Bu kararla Adalar Belediyesinin bu ücreti belirlemesi yetkisinin olmadığı hükmü verilmişti.

Mahkeme kararı olmasına rağmen Adalılara ek bir vergi külfeti getirecek olan önerge 4 CHP’li meclis üyesi ve 3 AKP’li meclis üyelerinin red oyuyla reddedildi.

Telefonla ulaştığımız Murat pekin, “2017 aralık ayında Şirketime gönderilen katı atık bedeline karşı istanbul 7. Idare mahkemesinde dava açmıştım. Bu davayı Adalar’da ilk ben açtım. Zira bu bedeli kanunsuz olarak adalı esnaftan alıyorlar ve herkes de bunu bir şekilde ödüyordu. Ben ödemeyip dava açtım. İlk yaptıkları alelacele şirket hesaplarıma haciz uygulamak oldu ve 22 bin küsur lirayı tahsil ettiler. Arkasından davayı kazandım. Geçen yıl belediye mali hizmetler müdürlüğüne davayı kazandığım için parayı geri ödemeleri için ihtar gönderdim ve mecburen parayı hesabıma iade ettiler. Benim kazandığım mahkeme kararı başka kişilere de emsal oldu ve her dava açan bu parayı iptal ettirdi. Ancak anladığım yine malum belediye başkan yardımcısı, meclise 2021 yılında bu para alınsın diye önerge vermiş. Ancak verdiği bu yasa dışı önerge yine aklı başında duran 4 CHP li meclis üyelerinin de oyuyla reddedilmiş. Bakın bu önergeyi veren bu başkan yardımcısının bu sene verdiği üçüncü red edilen önergesi oluyor. Herhalde bu kişi bunun karşılığını siyaseten bir şekilde ödeyecektir.” dedi

İLGİLİ HABER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 13 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.