Adalar, belediye sayesinde 70’li yıllara döndü!

Adalar, belediye sayesinde 70’li yıllara döndü!
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin uygulamaya başladığı kasası açık kamyonetlerle çöp toplama işi Adalar’da tepkilere neden oldu. Heybeliada’dan gelen bu görüntüler mide bulandırıyor. Bütün Adalar’da aynı görüntünün olması, araçlar geçerken çöplerden çıkan pis kokuların etrafı sarması, sineklerin, parazitlerin Adalar Belediyesinin umrunda olmadığı analaşılıyor.

ARAÇLARDAN AKAN YAĞ VE ÇÖP SULARI ADA SOKAKLARINDA


70’li 80’li yılları hatırlatan kasası açık kamyonetle çöp toplanan görüntülerin herkesi şoke etmesi bir yana, Adalar’da artık mahalle aralarında, ana caddelerinde hemen her gün üstü açık, etrafa çöp suyu sızdıran, koku saçan kamyonetle çöp toplama işlemi yapılıyor. Aynı araçlar bazen yürüyüş yolunda bile görülüyor.

Büyük çöp kutularının içinden, yollardan belediye çalışanlarının elleriyle çöpleri alıp bu araçlara yüklüyor. Araçların paslı, kirli hali ise içler acısı. Kasası açık kamyonetlerle çöplerin toplanması ve halkın yoğun olduğu yerlere, caddelere bu araçlarla girilmesi belediyenin çöp toplamadaki yetersizliğini, verilen kötü görüntüyü bir kenara koyalım, pis kokuları, sinekleride yanında getiriyor. Araçlardan akan yağ ve çöp sularının yerlerdeki görüntüsü ise mide bulandırıcı.

Hangi kafaya hizmet bu işlemler yapılıyor Adalılar anlamakta zorluk çekiyor. Eskiden Adaya gelenlerin, Adalıların şikayetleri atların dışkı kokusu iken, şimdi de ağır bir çöp kokusunu içlerine çekmek zorunda kalıyorlar.

Adalar, belediye sayesinde 70'li yıllara döndü!
Adalar, belediye sayesinde 70'li yıllara döndü!

Bir Yorum Yazın

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum
  1. Ferra dedi ki:

    Adalar belediyesi, neden ihaleye verdiği firmaya çöpleri toplatamıyor acaba. Adalar belediyesi artık çığlığında çıktı. Çöp, toplu taşıma ve özel araçlar konusunda bitmiş olup, ayrıca belediye çalışanları yerinde bulamayıp adada tatil yapıyorlar.

  2. Hasan dedi ki:

    Herkes hak ettiği gibi yasar.

  3. Cem dedi ki:

    Keşke siz de 70’li yıllarda yaşasaydınız da o zamanki kültürü görseydiniz tutmuş bir de alay ediyorsunuz siz şimdiki rezilliğe bakın geriye ne bakıyorsunuz biz bu hale nasıl geldik diye sormuyorsunuz tenkit ediyorsunuz

  4. Selami dedi ki:

    Keşke herşey 70 li yıllardaki gibi olsa Sakin Doğal Ahh yetmişli yıllar ne güzeldi o yıllar Adalara giderdik ne güzeldi İstanbul şimdi heryer lapkara beton pis inşaatlar leş gibi oldu bombok oldu nüfusumuz sakindi insana değer vardı köprüden değil Vapurlara binerdik ne güzeldi.
    haldurhuldur doldurdular deli manyak serseri kıro hanzo hırpani gibi insanlar yoktu

  5. Artür dedi ki:

    Ada gazetesi heybelide böyle şeyler oluyor diye adalar diye genellemeyin. Kinalida herşey çok güzel güzel bir şekilde ćöplerimiz toplanıyor abartmayalım.tşkler.

  6. Sadiye Neşe dedi ki:

    Güzel köşklerden ,begpnvillerden,mimozalardan ne zaman resim göndereceksiniz?
    Gamlı baykuşlar