Adalar Belediyesi akülü araç ve bisiklet ruhsatı veremeyecek..!

Adalar Belediyesi akülü araç ve bisiklet ruhsatı veremeyecek..!
Yayınlama: 01.07.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:27
A+
A-

Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü UKOME kararıyla girilmesi yasak olan yerlerde akülü araçların ve bisikletlerin kullanımına kesinlikle izin vermeyecek.

Bilhassa yaz aylarında artan nüfus sebebiyle dar olan ada yollarında büyük sorun olan, kaçak olarak ada yollarında terör estiren ve bir çok şikayete konu olan akülü araçlar ve bisikletler Adalar belediyesi tarafından önüne gelene verilen ruhsatların sebebiyet verdiği, ruhsatların iptal edilme şansı olmadığı içinde bu araç trafiği olduğunun önceki haberlerimizde anlatmaya çalışmıştık.

Akülü araç ve bisikletlerin ruhsatları Adalar Belediyesince veriliyordu

Kemal Kil Hukuk Bürosundan Av. Kemal Kil’in itirazı sonucunda artık ruhsat işleri belediye tarafından yapılamayacak. Böylelikle önüne gelene ruhsat verip Adalar’daki akülü araç ve bisiklet yoğunluğuna sebep olan Adalar Belediyesinin ruhsat yetkisi sonlandırıldı.

25.08.2017/322 Karar Tarihi ve No : 25.08.2017/4776 numaralı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul V numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun aldığı karar ile İstanbul İli, Adalar Ilçesinde, sağlık sebebiyle aciliyet arz eden durumlarda tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınmış sağlık kurulu raporu doğrultusunda Karayolları Trafik Kanununa göre trafik tescili gerektirmeyen akülü-elektrik şarjlı araçların Kaymakamlık makamının oluru ve belediyenin izni ile kullanabileceğine karar verilmişti.

KARAR İPTAL EDİLDİ!

Kemal Kil Hukuk Bürosu sahibi Av. Kemal Kil‘in 25/08/2017 tarih ve 4776 sayılı karara karşı yaptığı itirazı nedeniyle Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü uzmanınca hazırlanan 15/12/2017 tarihli dosyanın incelenmesi sonucunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun Karar No. ve Tarihi 880 24/01/2018 sayılı kararına göre; İstanbul ili, Adalar ilçesinde motorlu taşıtların kullanımına ilişkin olarak alınan İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25/08/2017 tarih ve 4776 sayılı kararına karşı yapılan itirazın konunun yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından değerlendirilmesi gerektiğinden kabulüne, İstanbul V Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 25/08/2017 tarih ve 4776 sayılı kararının iptaline karar verildi.

“Bu karara göre Adalar Belediyesi akülü araç ve bisiklet ruhsatı veremeyecek..”

Bu konuda daha fazla detay isteyen okurlarımız aşağıdaki linkten detaylı habere ulaşabilirler

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.