Adalar Belediyesi İBB’nin şubesi mi oluyor?

Adalar Belediyesi İBB’nin şubesi mi oluyor?
Yayınlama: 27.11.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar Belediyesinin yetersiz hizmet vermesi ve şikayetlerin artması üzerine Büyükada’da yer kiraladı.

Adalar Belediyesi İBB'nin şubesi mi oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar Belediyesinin temizlik işleri başta olmak üzere yetersiz, kalitesiz hizmet vermesi üzerine eski fayton bekleme alanının girişinde bulunan Beyaz Ev’i kiralayarak Adalar’a büro açtı.

İBB’nin, Adalar Belediyesinin bilhassa çöplerin toplanmasında yetersiz kalması, ruhsatlar ve basit onarım işlerinde Adalıları mağdur etmesi ve Adalar Belediyesi hakkında şikayetlerin artması sonucunda bu kararı aldığı gelen bilgiler dahilinde.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Başkanı Murat Pekin gazetemize ilginç açıklamalarda bulundu.

Pekin: “Büyüksehir Belediyesi, kendisine gelen şikayetleri incelemekle yükümlüdür. İstanbul’un tüm ilçelerinde ilçe belediyelerinin yaptığı işleri denetler. Mesela verilen bir ruhsat kanuna aykırı ise bunu yerinde denetler. Bu gibi birçok şikayeti denetler. Ancak Adalar’da bu durum bugüne kadar uygulanmıyordu. Hatta bundan önceki dönemlerde Ak Parti yönetimindeki İBB, Adalar Belediyesi CHP’de olmasına rağmen buna gerek duymadı. Anlaşılan Adalar’da son bir senedir kanunsuz ve cahilce yapılan uygulamaların sonuç olarak CHP ye zarar vereceği Sayın İmamoğlu ve ekibi tarafından anlaşıldı. Onlar da Adalar’da ilçe belediyesinin dışında ayrı bir denetim birimi kurma kararı aldılar. Tabi bununla birlikte bir sürü hizmeti ilçe belediyesi dışında kendileri verecekler. Tabi İBB’ye ait Çankaya Meydanı’ndaki eski belediye binası varken neden araba meydanı girişindeki bina kiralandı derseniz, ben araba meydanındaki oldubittiyi önleme yolunda İBB’nin oraya yerleşme yolunda verdiği bir gözdağı olduğunu düşünebilirim. Tabi bu işin şakası. Ama gerçek şu ki, bir senedir yapılan haberler ve gerekli müracaatlarımız sonuca ulaşmış oldu. Doğru bir uygulama oldu. Adalara hayırlı olsun.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 10 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.