Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne dışarıdan Personel Alımı

Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne dışarıdan Personel Alımı
Yayınlama: 03.06.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:41
A+
A-

Ada Gazetesi olarak Adalarımızdaki tarihi eser /eski eser sayılan binalara olan hassasiyetimizi okurlarımız yakından takip etmektedir. Tarihi eserlere değer vermek için tarihi iyi bilmek, baktığın şeyin ne olduğunu tarih ışığında görmek, gördüğün şeyin sanat tarihi yönünden incelemesini yapmak lazımdır. Bu eserler bir bütündür, yapıldığı yıllardaki, yapan milletlerin medeni seviyesini ortaya koyar. Bu eserleri korumak da bir tarih bilinci ister. 

Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne dışarıdan Personel Alımı

Geçmişimize sahip çıkmak adına, elimizden ne geliyorsa yapakmaktır amacımız. Bir kaç kendini bilmez insanın geçmişimizi sömürmesine izin vermeyerek sesimizi duyurabilmek için Ada Gazetesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.

 

Büyükada’da Cami Mahallesi Ada Camii ve Güzeller Sokak köşesindeki (78 ada 1 parsel) şu an “Sergüzeşt” Otel adı ile faaliyette olan II Grup Eski Eser yapı bundan 8-9 ay öncesine kadar ahşap ev halinde iken yapılan izinsiz ve projesiz  restorasyon, renavasyon çalışması sonucunda yapılan eklemelerle odalarında banyo olan, bahçede teras ve kapalı alan eklenen paln şeması ve kontür gabarisi ile oynanan  bir otele dönüşmüştür. Yapı sahibi Adalar Belediyesi İmar Müdür Vekilinin akrabası olması sebebiyle midir? Ya da yapı müteahhidinin  Heybeliadalı bir ailenin L.ve İ. kardeşler olması sebebiyle midir? Yoksa bu durumların tamamen tesadüf olması sebebiyle mi bu “Sergüzeşt” faaliyete geçmiştir?

Kısaca Sormak İstiyoruz :

  1. Son dönemde Belediye İmar Müdürlüğü ile sürekli gide gele içli dışlı olan Heybeliadalı bu ailenin L. ve İ. kardeşler iddiaya göre çevrede dediği gibi “ biz sürekli Belediyenin ve İstanbul’da bu işe izin veren kurumların içindeyiz hallederiz” söylemi midir?
  2. Belediye içinde hergün 09.00-17.00 saatleri içinde Heybeliadalı bu ailenin kardeşlerin birinin İmar Müdür Vekili’nin, diğerinin Teknik Başkan Yardımcısı’nın odasından çıkmaması söylendiği gibi dışarıdan personel alımı mıdır? Yoksa aralarında başka ilişkiler mi vardır?
  3. Mahalle arası binalarda ve özellikle eski eser binalarda ilgili Koruma Kurulundan izin alınmadan otel izni nasıl verilmiştir? Yoksa ruhsatsız olarak mı faaliyet göstermektedir?
  4. Bu kadar  aykırılığa rağmen eğer ruhsat verildi ise diğer ruhsat alamayan yerlerin günahı nedir?
  5. Belediye’de İmar Müdürlüğü’nde bu gayri kanuni işleri gören mıntıka mühendisi yok mudur?
  6. Bu gibi işlerin projeli,maliye ve SGK kaydı altında yapılması gerekmekte olduğunu bilen belediye ilgili kurumlardan ilişik kesme örneklerini istemiş midir?

Sergüzeşt : Eski Farsça kökenli bir kelime olup Kelime anlamı “fırtınalı macera” dır. Samipaşazade Sezai  tarafından yazılmış ilk Türk roman örneklerinden olup kitabın ana teması adaletin bir gün tecelli edeceğini unutmamaktır.Haber konusu sergüzeşt Otel’de nasıl bir fırtınalı macera olacağını ve adaletin tecellisini göreceğiz.

SIRADAKİ HABER BAŞLIĞI : Marmaray’dan Yol Bağladık Büyükada’ya

Şükrü Abanoz

Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne dışarıdan Personel Alımı

 

Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü'ne dışarıdan Personel Alımı

adaslar-belediyesi-imar-mudurlugune-disaridan-personel-alimi-30353

a1

a2

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 8 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.