Adalar Belediyesi Meclisi’nde Nesrin Deriş rüzgarı

Adalar Belediyesi Meclisi’nde Nesrin Deriş rüzgarı
Yayınlama: 06.09.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:15
A+
A-

Adalar Belediyesi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısının birinci oturumu, Adalar Belediyesi’nin Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Meclis Üyesi Nesrin Deriş’in sözleri damga vurdu.

Adalar Belediyesi Meclisi'nde Nesrin Deriş rüzgarı

Adalar Belediyesinin Eylül Ayı Toplantısının birinci oturumunda Ak Parti Meclis Üyesi Nesrin Deriş’in bütün Adalıların altına imza atacak sözleri toplantıya damgasını vurdu. Adaların bu kadar sorunu varken bir maddelik meclis oturumunu Adalar hak etmiyor diyerek başlayan Deriş, kendine adalı diyenlerin altına imza atacak eleştirilerini bir bir sıraladı.

Ulaşımın baştan sona sorun olduğunu hatta faytonlardan daha sorunlu hale geldiğini belirten Deriş, Adaların gençleri işsiz gezerken Kartal’dan, Maltepe’den, Kadıköy’den karşılığı mukabilinde adam getirildiğinin altını çizdi. Deriş: “İBB’de çalışan şoför kardeşlerimizi yalnız bıraktınız. Çocukları bütün yaz Adalılarla ve günübirlik ziyaretçilerle karşı karşıya bıraktınız. Ulaşım sorunlarına kendileri çözüm ürettiler, gelip de nedir haliniz diye sormadınız. Sizleri bir kere İETT’nin meydanında görmedik” dedi.

Hatırlanacağı üzere bir önceki haberimizde CHP Adalar İlçe Başkanı A. Ercan Akpolat’ın, partisi CHP’yi kullanarak akrabaları olsun, ada dışından olsun birçok insanı işe soktuğunu, Adalıların ise bundan rahatsız olduğunu belirtmiştik.

Belediyenin en önemli görevinin çöp toplama olduğunu söyleyen Deriş, “Bunu dahi beceremiyorsunuz. Sokaklar pislik içinde. Çöp arabalarından akan suları sinekler takip ediyor. Sokakta oynayan çocuklar. Yere düştüğünde ellerini yerdeki çöp arabalarından akan pis suya temas edip hasta oluyorlar, ateşleniyorlar” dedi.

5 mahallelik Adalar’da koca yaz boyunca bir tane sokak yıkanmadığını belirten Deriş, “Hadi siz beceremediniz, İ.B.B arkanızda, bir tane sokak temizlemek için araç gönderemedi mi? Bırakın bütün sokakları, Saat Meydanını yıkasaydınız. Siz hiç yağlanmış asfalt gördünüz mü? Asfalt yağlanmış Adalar’da. İnsanın iskelede dolaşası gelmiyor. Yemek yiyesi gelmiyor. 20 Ağustos’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Adalar’a geldi. Kınalada’yı göstermelik temizlediniz. Vatandaş ‘Adaların pisliğinden bahsetmek istiyorum, iki senedir pislik içinde’ yaşıyoruz deyince İmamoğlu; ‘haksızlık yapıyorsunuz’ dedi. Siz adalıları kandırıyorsunuz, İBB Belediye Başkanınızı kandırıyorsunuz. Sizi anlamak mümkün değil” dedi.

Konuşmasına devam eden Deriş: “Adalar’da sezon bitmiş, çocukların okulları açılmış, pankart açıyorsunuz. Dostlar alışverişte görsün, sezon bitmiş, herkes gitmiş, pankart açıyorsunuz ‘UKOME kararı ile ilçemizde yayalaştırılmış olan yollar akülü, bisiklet, scooter vb. gibi araçların girişlerine kapatılmıştır’. Sen bunu yaz başında niye uygulamıyorsun?” dedi.

Adalar Belediye Başkanı, Nesrin Deriş’in konuşmasının arasına girerek;

Erdem Gül: “Sizce Adalılık nedir?

Nesrin Deriş: “Ben 25 yıldır adada yaşıyorum. Siz kaç senedir adada yaşıyorsunuz? Yerli olmak için illa adada doğmak gerekmiyor. Ben 25 senedir adanın sorunlarıyla ilgileniyorum. Vallahi Erdem Bey, sizi değil de ekibinizi düşünüyorum. “

Erdem Gül: ”Neden?”

Nesrin Deriş: “Pazar günü belediye seçimleri olacak, Pazartesi arkanıza bakmadan gideceksiniz. Yanınızdaki arkadaşlar Adalar’da yaşamaya devam edecek, Arkanızda enkaz bir Adalar bırakacaksınız.” Dedi.

Adalar’da 4400 kişi CHP’ye oy verdiğinin belirten Deriş, “Adalılar sizi buraya nasıl getiriyorsa almasını da iyi bilir. Yazın bunu bir kenara” Dedi.

Meclise bir tane gündem maddesi koyulmasını eleştiren Deriş bu karar tepki göstererek: ”Adaların hiç mi sorunu yok? 31 tane seçim vaadiniz vardı, bir tanesini daha gerçekleştirmediniz. Şimdi sıra bunlara geldi. Size kalsa 5 dakikalık meclis yapacaksınız. Adaların 5 dakikalık sorunu yok Erdem Bey” dedi ve son olarak “İyiler kaybetmez, kaybedilir, Sözüm Meclisten Dışarı!” Diyerek konuşmasını tamamlayan Deriş’i Kınalıada’dan kaçak inşaatlar hakkında konuşmak için meclise gelen bir hemşehrimiz konuşmasından dolayı kutlayarak Kınalıada’ya davet etti.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.