Adalar Belediyesi, TÜGVA benzeri bir şova mı hazırlanıyor?

Adalar Belediyesi, TÜGVA benzeri bir şova mı hazırlanıyor?
Yayınlama: 22.09.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Hatırlanacağı üzere daha önce BELTUR’un işlettiği, Büyükada Şehir Hatları Vapur İskelesi üzerinde bulunan ve işletmesi on yıllığına İBB tarafından TÜGVA’ya verilen kafeterya, İBB’nin açmış olduğu davayı kazandığı iddiası üzerine tahliye edilmek istenmesi Büyükada’da gerginliğe neden olmuş, CHP Adalar İlçe Başkanı ve yandaşları TÜGVA’ya girmiş resimler paylaşıp olayı bir şova çevirmeye çalışmıştı.

Benzer olay geçen gün Büyükada’da yaşandı. Adalar Kent Konseyi’nin kullandığı alanın Vakıflar Müdürlüğüne ait olması sebebiyle kent Konseyi çıkarılmak istenmiş ancak hiçbir vakıf yetkilisinin gelmemesi üzerine tahliye tutanak tutulup ertelenmişti. Aslında tahliye edilmek istenen Adalar Kent Konseyi değil direkt Adalar Belediyesi. Çünkü belediyeler yasa gereği kent konseylerine bir yer göstermek durumunda. Alan Adalar Belediyesi uhdesinde ama kent konseyine verilmiş. 2018 yılından beri burası tahliye edilmek isteniyor ama bir türlü tahliye edilemiyor.

Tahliye edeceğiz diyen vakıflar tahliye günü bir tane bile görevli alana göndermiyor ama bu tür şovları seven birahaneci başkan yardımcısı Engin Çelik ve at üzerinde devamlı poz veren lakabı Malokçoğlu diye anılmaya başlanan Adalar CHP İlçe Başkanı Ali Ercan Akpolat orada herkesten önce gelip hazır ol da bekliyorlar! Gel de taşın altında bit yeniği arama.

Adalar Kent Konseyi üzerinden ikinci TÜGVA olayı mı?

Vakıflar Genel Müdürlüğünün tahliye talebini Büyükada’daki 2. TÜGVA olayına dönüştürüp, burada bizde varız, bakın hükümet bize baskı yapıyor, mağdur ediyor, EYY CHP Kılıçdaroğlu biz buradayız, senin için direniyoruz, sen merak etme ama duy sesimizi, mümkünse bir el at, uzat, yardım et, olmadı gel buraya, senin askerleriniz, 2024’de beni aday yap tarzı düşünceler içine girdiği ve olayı seçim yatırımına dönüştürme gayretleriyle, CHP İlçe Başkanı Ercan Akpolat ile birahaneci başkan yardımcısı Engin Çelik’in bu yönde organize oldukları konuşuluyor.

Engin Çelik ve Ali Ercan Akpolat’ın belediye başkanlığı adaylığı için mücadele ettiği biliniyor. Gerçi ikisi de adaylığı rüyasında görür. Bu ikilinin tahliye sırasında halkı, zabıta ekiplerini, yandaşlarını ve CHP gençlik kollarını binada toplayıp olayı polis, halk çatışmasına kadar getireceği, bu şekilde gündeme gelerek önümüzdeki seçimlerde şansını arttırma fırsatına dönüştüreceği söylentileri ne kadar doğrudur bekleyip göreceğiz. 

Bu şekildeki algı operasyonları çift tarafı keskin kılıçtır. Bedellerinin olacağı kışkırtmalardan kaçınılması, başarılı çalışmalar yapan Adalar Kent Konseyinin siyasi rol haline getirilmesinin doğru olmadığı, seçimler için halen önünde 2 yıl gibi kısa sayılmayacak zaman olduğunu düşünürsek halka yapacağı eserlerle yerlerini sağlamlaştırmaya çalışmasını tavsiye ederiz. Bu tip algı operasyonlarının, gezi türevlerinin kimseye faydası dokunmaz, yapanlara zararı dokunur. Devletin polisi ile halkı karşı karşıya getirecek hallerden kaçınılması gerekir.  

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    Belediye eş başkanı şebnem bu yeri sağlık ocağına falan kaptırmaz.Boş yere hayal kurmayın .Ne yapar yapar kent konseyini burada tutmaya devam ettirir.Eğer aksi bir durum olursa da burada sağlık ocağı açılmaması için elinden geleni yapargerekirye binayı kullanılmaz hale getirir benden söylemesi.

  2. andrea dorya 2 dedi ki:

    Mamçakoğlu Ercan şu anki Kent Konseyi yönetimine karşı değil miydi? Son Kent Konseyi seçiminde H.Bulutoğlu ekibiyle birlikte hareket edip İskender bey ve ekibine şiddetle karşı çıkan Mamçakoğlu Ercan nooldu da saf değiştirdin yoksa sen güçten yana mısın? Yoksa kemiğin mi yok. Ulan yerde buz yok, ayağında paten yok ama yürürken arkandan takip etmek çok zor seni. Bir sağa bir sola yatıyorsun.