Adalar Belediyesi yöneticileri hakkında suç duyurusu!

Adalar Belediyesi yöneticileri hakkında suç duyurusu!
Yayınlama: 24.11.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:11
A+
A-

Büyükada’da seneler önce yanında çalıştığı Abdulbasit Tahir İz’e ait Büyükada Nizam Mahallesi, Açelya Sokak, 11/1 kapı nolu yerde bulunan yapıda yıllardır yaşayan Mecit Fahir Alp ve annesi Seniye Şener, mal sahibinin mirasçısı Abdulhalim Tahir İz tarafından oturduğu yerden çıkartılmıştı. Mahkeme kararı olmadan yapılan işlemlerin hukuksuz olduğunu belirten Mecit Fahir Alp ve annesi Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Mecit Fahir Alp Adalar Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde: “Benim Nizam Caddesi Açelya Sokak No: 1 Büyükada adresinde Abdulhalim Tahir İz’in babası Abdulbasit Tahir İz’den kiraladığım bir evim bulunmaktadır. Ben 1976 dan beri bu evde annem ve diğer aile üyelerim ile birlikte kalıyoruz. Abdulbasit Fahir İz vefat ettiği için mirasçısı olan Abdullalim Tahir İz ilgilenmektedir. Elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri kendi aile bireylerim üzerinedir. Abdulhalim Tahir İz haksız işgalden bulunduğum iddiasıyla beni Adalar Belediye Başkanlığına şikayet etti. Adalar Beleyesinden 27/10/2022 tarihinde kaldığımız taşınmazın gecekondu olduğu tahliye edileceği ve yıkılacağına dair bahçe kapısına yapıştırılan tebligat haber kağıdı yazan ekte sunduğum bir evrakı gördüm. Bu haber kağıdında muhattabın adı soyadı yazmıyordu. Nizam Mahalle Muhtarlığına gittiğimde adıma böyle bir tebligatın gelmediğini öğrendim. Sonra Adalar Belediyesine gittiğimde kaldığım evin yıktırılacağım sözlü olarak öğrendim. Bana elden herhangi bir şekilde tebligat yapılmadı. 26/10/2022 tarihli Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne yazdığım dilekçeyi ekte sunuyorum. Bu dilekçeme cevap olarak Adalar Belediyesi bana yine ekte sunduğum 27 10 2022 tarihli cevabi yazıyı bana elden teslim etti. Bu cevabi yazıda “İstanbul İli. Adalar İlçesi. Büyükada. Nizam Mahallesi, Açelya Sokak. 1~3 ada. 20 parsel 11’l kapı sayılı yerde bulunan taşınmaz ile ilgili. 03.11.2022 tarih ve saat 10:00′ a kadar nüfus ve eşyadan tahliye edilmesi ve akabinde yıkım işleminin yapılacağı 24.10.2022 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bahse konu yerde yaşayan ve Belediyemize 26.10.2 22 tarih ve 10307 sayı ile kayda verilen dilekçe ekinde bulunan, noter tastikli kira kontratosu (99 yıllığına kiralanmış) ve taşınmaz ile ilgili evraklara bağlı olarak konunun ilgili mahkemelere müracaat edilmesi ile çözülebileceği hususunu, Bilgilerinize arz ederim.” şeklinde yazıyordu. Fakat bana yukarıda anlattığım gibi 24/10/2022 tarihinde herhangi bir tebligat gelmedi. Görüldüğü üzere bu cevabi yazıda bahse konu yıkım işlemi için mahkeme kararı gerektiği yazdığı halde herhangi bir mahkeme kararı olmadan bana herhangi bir tebligat yapılmadan 03/11/2022 tarihinde kiraladığım evimi yıktılar. Abdulhalim Tahir İz yıkılması için Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik ile görüşmüşler. Engin Çelik bana da buranın yıkılacağını , buranın gecekondu olduğunu söyledi. Benim kiraladığım ve yıktırılan bu yer 1976 yılında İBB’den alınan izinler çerçevesinde usulüne uygun yapılan bir yerdir. Gecekondu niteliğinde değildir. Kiraladığım yer ana binaya bağlı bir eklentidir ve müştemilattır, elektrik ve su sayacı tektir ve ana binaya bağlıdır. Yani gecekondu niteliğinde değildir. Engin Çelik sürekli ben burayı yıktıracağım diyordu. Yıkım günü ben oradaki görevlilere bana Adalar Belediyesi tarafından verilen cevabi yazıda mahkeme kararı gerektiğine dair evrakı gösterdiğim halde beni dinlemediler” dedi.

Mecit Faik Alp başta Abdulhalim Fahir İz, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Başkan Yardımcısı Engin Çelik ve Adalar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Yılmaz olmak üzere mahkeme kararı olmadan yıkım işlemini gerçekleştiren kamu görevlilerinden şikayetçi oldu…

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    99 YILLIK KİRA MI OLUR; RESMEN BİNAYA ÇÖKMÜŞ.????