Adalar Belediyesi’nde BİM bilmecesi! Evrak sahte mi?

Adalar Belediyesi’nde BİM bilmecesi! Evrak sahte mi?
Yayınlama: 09.01.2021
Düzenleme: 12.04.2023 23:38
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde gün geçmesin ki skandal bir olay yaşanmasın. Şimdi de belediye, Heybeliada’daki BİM mağazalarına yaptığı uygulamalarla gündeme oturdu!

Adalar Belediyesi'nde BİM bilmecesi! Evrak sahte m-61310
NoT: Belge Adalar Belediyesinin belge doğrulama bölümünden indirilmiştir

Hatırlanacağı üzere Heybeliada’da üzerinde BİM Birleşik Mağazalar A.Ş marketinin bulunduğu yer geçtiğimiz sene bazı imara aykırılıklar nedeniyle önce mühürlenmiş daha sonra açılmış ve yerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Yargılama devam ettiği için çok yoruma girmeyeceğim. Ne olduysa anlatmaya çalışacağım…

Daha sonra Adalar Belediyesi İmar Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bir yazı yazarak burayla ilgili alınmış yapı kayıt belgesinin incelenerek iptal edilmesini isteyen bir yazı gönderiyor. Ayrıca, Adalar Belediyesi Ruhsat Müdürlüğüne bir yazı yazarak yerin imara aykırılıkları olduğunu ve ruhsat verilemeyeceğini belirtiyor. Ancak bakanlıktan bu güne kadar gelen bir cevap yok. Bunun üzerine ruhsat müdürlüğü yerin sahibi imar konularında doktora yapmış M.Ç’ye ve BİM’in yetkililerine: ‘eğer 15 gün içerisinde imara aykırı olan yerleri düzeltmezsen ruhsatını iptal edeceğim” diyor. Bunun üzerine BİM mahkemeye başvuruyor. Başvurduğu 6. İdare Mahkemesi’nde davayı kaybediyor. BİM’in avukatları yılmayarak konuyu Bölge İdare Mahkemesine taşıyor. Bölge İdare Mahkemesi konuyu inceleyerek aralık ayının 20.sinde bir karar veriyor. Diyor ki; ‘idarenin size vermiş olduğu 15 günlük süre verdiği kararın yürütmesini durdurdum‘ diyor. Mahkemenin kararını kaldırıyor.

Ancak belediyenin süper zeki memurlarının bundan haberi yok! Aşağıda yayınladığımız evrakta da görüleceği üzere kamu yönetiminde uzman! Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül’e bir yazı çıkartarak ‘tebligat yapmıştık. 15 gün süre vermiştik. Bunlar aykırılıkları gidermemiş. Ruhsatlarını iptal et başkanım‘ diyorlar. Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise yazıyı 04.01.2021 günü imzalıyor. 3 gün sora 07.01.2021 günü apar topar yazıyı zabıtaya, başkanlık oluruna göre ruhsat iptal edildiği için çalışmasına izin verilmemesi husunda işlem yapılması için gönderiyor. Yani yeri (BİM) mühürle diyor. Zabıta da hem BİM’i hemde yerin sahibi M.Ç’ye durumu bildiriyor. Zabıta diyor ki; ‘yarın itibarıyla orayı mühürleyeceğiz ona göre tedbirini al‘ Yani ortada BİM lehine mahkeme kararı olmasına rağmen başkanlık oluru nedeniyle mahkeme kararına karşı karar alıyorlar. Kararın yanlış olduğunu anlayınca da 08.01.2021 günü başkanlık oluru kararını iptal ediyorlar.

Adalar Belediyesi'nde BİM bilmecesi! Evrak sahte m-61310

Gelelim yazılan belgelere!

Adalar Belediyesinin BİM’e yazdığı ruhsat iptal belgesinde tarih 04.01.2021, başkanlık oluru sayısı ise 11509…

Adalar Belediyesinin ruhsat iptali ve yerin mühürlenme yazısının tarihi 07.01.2021, sayısı ise 11614…

Adalar Belediyesinin jeton düşüp BİM’in lehine mahkeme kararı olduğunu öğrenip BİM’e 4 gün sonra 08.01.2021 günü yazdığı ruhsat iptalinin iptali yazısının başkanlık oluru sayısı aynı numara 11509 …

Yani ruhsat müdürlüğünden alınmasına rağmen halen imza atmaya devam eden Songül bacımız evrak içeriğini değiştirerek resmi evrakta sahtecilik yapmış. Görünen bu. Başka bir açıklaması varsa izah etsin bizde okurlarımızla paylaşalım.

Konuyu toparlarsak, Erdem Gül ne kadar memurlar tarafından aldatıldığı gibi bir görüntü olsa da, Belediye Başkanı olarak yapmış olduğu bir idari işlemi yine kendisi iptal ederek kendisini mahkeme(yargı) yerine koyuyor. Düpedüz bu bir yetki gasbıdır. Adalar ilçesinde hukuk yasa tanımayanlar kendi cahilliklerini kuruma mal ediyorlar. Memurların yaptığı da evrakta sahtecilik ve kamuyu aldatmaktır. Gerisi adaletin savcılarında.

Heybeliada BİM’de neler oldu? Detayları öğrenmek isteyen okurlarımız aşağıdaki haberden detayları okuyabilir.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.