Adalar Belediyesi’nde reddedilen teklifin yankıları sürüyor!

Adalar Belediyesi’nde reddedilen teklifin yankıları sürüyor!
Yayınlama: 09.02.2021
Düzenleme: 13.12.2022 15:19
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde geçen cuma günü meclise getirilen ve bazı CHP’li meclis üyeleriyle beraber AKP, DSP Meclis üyelerinin reddetmesi sonucu reddedilen teklifin yankıları devam ediyor.

Adalar Belediyesi'nde reddedilen teklifin yankıları sürüyor!

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Haberi yaptıktan sonra gazetemizin internet sayfasına yapılan saldırı bizi habercilik hayatımızdan geçici olarak ayırsa da Adalar İlçesi’nde olan yanlışları haber yapmaya devam etmekten alı koyamaz. Profesyonel bir saldırı olduğu için elimizde bir kanıt yok. Bundan dolayı kimseyi suçlamıyoruz. Ama ortada da bir gerçek var. Birilerini rahatsız ettiğimiz apaçık ortada. 30 saat gibi bir süre okurlarımızdan uzak kaldık. Elimizde olmayan bu sebepten ötürü okurlarımızdan özür diliyoruz.

Bazı CHP’li, AKP ve DSP’li Meclis üyelerinin ret oyu verdiği, belediye meclisinde reddedilen, tarafımızca da haber yapılan ve 30 saat gibi bir süre okurlarımızdan uzak kalmamıza sebep olan haberdeki teklifin yankıları ise devam ediyor.

Ne olmuştu?

Belediye Meclisi’nde skandal teklifin oylamasında ŞOK sonuç!

Adalar Belediyesi Meclisinin 2021 yılı Şubat ayı toplantısı ikinci oturumunda belediye meclise getirilen skandal teklif oy çokluğuyla reddedildi.

Vadi Altyapı İnş. Taah. LTD. ŞTİ’nin Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim okulu ile Kınalıada Mehmetçik İlkokullarının Mayıs sonuna kadar sürecek olan güçlendirilmesi işi esnasında 120 kamyon inşaat malzemesi ile beton taşınması işi için belediyeden meclis kararı ve Sayıştay’ın olumsuz görüşü olmasına rağmen çıkarma gemileriyle taşınacak olan atık ve malzemelerde indirim isteği içeren teklif duyarlı meclis üyelerinin olumsuz görüş bildirmesi üzerine 5 kabul oyuna karşılık 7 ret oyuyla reddedildi.

CHP kulislerinden aldığımız bilgilere göre CHP’de artık Karacalar köyü hegemonyasının bittiğini ve başka istifalarında geleceği belirtiliyor.

Böylece duyarlı Meclis Üyeleri sayesinde inşaat şirketinin cebine girecek para belediyenin kasasında kaldı. Teklife ret oyu vererek bir kamu zararının önüne geçen duyarlı meclis üyeleri ve partilere göre dağılımı şöyle,

Cumhuriyet halk partisi (CHP): Mehmet Dündar Tıraş, Nesrin Dayı Karanfil, Fatma Bucak.

Ak Parti (AKP): İsmail Hakkı Durmuş, Kemal Türkyılmaz, Ali Fuat Akalın.

Demokratik Sol Parti (DSP): Av. Muzaffer Yıldırım

Etik değil

Demokratik Sol Parti (DSP) Meclis üyesi Avukat Muzaffer Yıldırım, konunun iki açıdan yanlış olduğunu belirtti. Birincisinin, yapılmaya çalışılan indirimin etik olmadığını belirten Yıldırım, bir ticaret, inşaat şirketine istisna tanınmaya çalışıldığını ancak bir adalıdan, vatandaştan ise normal ücret alındığını bunun da etik olmadığının altını çizdi.

İkinci olarak, yapılmaya çalışılan indirimin hukuki olmadığını belirten Yıldırım, burada bir fiyat listesi olduğunu, indirim talebinde bulunan şirketin ise bir kamu kurumu, KİT  olmadığını, bir ticaret şirketi olduğunu, indirim yapılma ve bir de bunu meclisten geçirme isteğinin hukuki olmadığının söyledi. Yapılmaya çalışılan işlemlerin ortaya görevi kötüye kullanma suçu oluşturduğunu, yargılanma yolunun açıldığını belirten Av. Muzaffer Yıldırım, bir yanlışa geçit vermediklerini ve sonucun adanın iyiliğine olduğunun altını çizdi.

Müteahhit bu işi hayrına yapmıyor!

Ak Parti (AKP) Meclis Üyesi Kemal Türkyılmaz ise, Mecliste bugüne kadar başkanlık kararıyla gelen önergelerden dolayı 3 önergede de mecliste tartışma yaşandığını, okul müteahhidinin kamu yararına çalıştığı gibi söylemlerin yanlış olduğunu, okul müteahhidinin bu işi hayrına yapmadığını, bu işi 7.5 Milyon TL’ye aldığını sadece Adalar değil bu işi bir paket olarak aldığını, işin içinde Kartal, Maltepe vs. gibi ilçelerinde olduğunu, Adalar’a hayır yapmadığını, şirketin parasını aldığını, savunulmaya çalışılan tezin yanış olduğunu belirtti. Sayıştay’ın bu yönde bir raporu olduğunu, suç işlendiğini, yarın bunların önlerine çıkacağını belirten Türkyılmaz, böyle yanlışların yapılmaması gerektiğini ancak devamlı yanlış işler yapıldığını belirtti.

Yöneticilerin aldığı kararların arkasında durması gerektiğini söyleyen Türkyılmaz, daha önce verilen ruhsatların, karar alan yöneticiler tarafından iptal edilmeye çalışıldığını, çetrefilli kararların meclise getirildiğini sonrada toparlamaya çalıştığını altını çizdi. Verilen ruhsatlara kendilerinin zaten zamanında karşı çıktığını ancak şimdi ‘iptal edeceğim’ diyenlerin daha önce bu ruhsatlara ‘olur’ verdiğini, şimdi ise iptal etmek için uğraştığını belirtti.

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.