Adalar Belediyesi’nde yeni skandal!

Yayınlama: 25.07.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:12
A+
A-

Adalar Belediyesi’nde gün gelmesin bir skandal ortaya çıkmasın. Erdem Gül, Engin Çelik ve Ercan Akpolat yönetimindeki ada tarihinin en kötü yönetimi olan belediye de bir skandal daha ortaya çıktı.

Adalar Belediyesi’nde yeni skandal!

Adalar Belediyesinin basiretsiz yöneticileri sayesinde, 2019-2020-2021 ve 2022 yıllarına ait bisiklet muayene ve tescil ücretleri alınmayarak belediyenin 2.241.975,00 TL  (İkimilyonikiyüzkırkbirbindokuzyüzyetmişbeş) TL zarara uğratıldığı belirtiliyor.

Detaylara girersek: 2015 yılında Adalar Belediye Meclisi’nde bir karar alındı. Alınan karara göre her sene nisan ayında bisiklet kiralayan işyerlerinden bisiklet sayısına göre belirlenen ücret ne ise Muayene ve Tescil işlemi yapılıp karşılığında ücret alınacaktı. Alınacak ücret ise belediyenin kasasına gelir olarak kaydedilecekti. 2015-2016-2017 ve 2018 yıllarında bu karar uygulandı ve ücretler tahsil edilerek belediyenin kasasına girdi.

Ancak, 2019-2020-2021 ve 2022 yıllarına ait bisiklet plaka ücreti ve bisiklet muayene ücreti olarak tarife belirlenmesine rağmen ticari bisikletlere muayene ve tescil yapılmadı yani paralar toplanmadı. Buda yetkililerin KAMU ZARARINA SEBEBİYET vermek suretiyle belediye zarara uğratıldığı anlamına geliyor.

Adalar Belediyesi Faaliyet Raporuna göre

Nedir bu zarar?

2019 yılı 2505 adet Ticari Bisiklet için 475.950,00 TL, 2020 yılı 2505 adet Ticari Bisiklet için 536.625,00 TL, 2021 yılı 2505 adet Ticari Bisiklet için 576.150,00 TL, 2022 yılı 2505 adet Ticari Bisiklet için 626.250,00 TL olmak üzere toplam 2.241.975,00 TL (İkimilyonikiyüzkırkbirbindokuzyüzyetmişbeş) TL. ”KAMU ZARARI”

Adalar Belediyesinin KAMU ZARARINA sebep olan yöneticileri

  • Kamu zararının görevi kötüye kullanma/ihmal suçunun unsurlarından biri olduğunun ve görevi kötüye kullanma suçunun temel cezasının TCK 257/1 maddesi gereği 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olduğunun farkında mısınız?
  • 2019-2020-2021-2022 yılında bisiklet kiralayan işletmelerden meclis kararı olmasına rağmen neden tescil ve muayene ücretlerini toplamadınız?
  • Ticari bisiklet işletmelerinden toplayıp belediyenin kasasına koymanız gereken 2.241.975.00 (İkimilyonikiyüzkırkbirbindokuzyüzyetmişbeş) T’nin belediyenin kasasına girmesi gerekirken, girmeyip kimin cebine girmiştir?
  • Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül; Tescil ve muayene ücretlerinin tahsil edilip belediyenin kasasına girmesi için komisyon oluşturmanız gerekiyordu. Neden komisyon oluşturmadınız? Neden Zabıta Müdürünüze bu yönde talimat vermediniz? Konuya bihaber olduğunuzu düşünürsek konuyla ilgili müdürlükten neden görüş almadınız?
  • Adalar Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Delikanlı; Tescil ve muayene ücretlerinin tahsil edilip belediyenin kasasına girmesi için belediye başkanlık makamına neden komisyon oluşturmak için teklif vermediniz? Neden Belediye Başkanını bu konuda uyarmadınız?

Şükrü ABANOZ

UKOME Kararına göre Adalar İlçesinde Ticari Bisikletlerin işletilmesi, kiraya verilmesi artık Kamu üzerinden yapılacak yani İSPARK…

Görevi kötüye kullanma suçu şikâyete tabi bir suç değildir. Gerek kolluk (polis, jandarma vs.) gerekse savcılık suçu öğrendiği anda soruşturma işlemlerini kendiliğinden başlatmalıdır.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 9 Yorum
  1. Yüzelli proje dedi ki:

    İmamoğlu’nun 150 güne 150 projesi gibi ada gazetesinin 150 güne 150 haberi var galiba

  2. Duyarlı vatandaş dedi ki:

    Adalar belediyesinin 2022 bütçesinin 40 milyon olduğunu aşikar iken yıllık bütçesinin 15 de biri tahsil edilmeyip bir kalemde zarara uğrattilar. Hadi ibb müfettişleri ne iş yaparsınız siz. Kiralık araçları yeni kapıda sergilemeye benzemiyor degilmi? Göreve davet ediyoruz imamoglunu bakalım kul hakkına hassasiyeti nasılmış.

  3. Serkan GÜNGÖR dedi ki:

    2019 yılı itibariyle tescil ve tahakkuk işlemlerini bilerek yapmıyorlar. Göz göre göre kamu zararı oluşturup yerine açıktan para alıyorlar. Ayrıca aynı plakadan birden fazla bastırıp el altından satılıyor. Bisiklet ve Akülü araç sayısı ile plaka sayılarını karşılaştırırsanız ortada dönen dolabı çok net görürsünüz. Engin Çelik, Mustafa’yı bu sebeple o görevde tutuyor. En baştan beri planları buydu zaten. Bunların bütün bu kamu zararı üzerinden sağladıkları menfaatleri tek tek açıklayacağım ama yerel seçim öncesini bekliyorum. Erdem Gül, Engin Çelik ve olup biten tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara sırf gelecek dönem Belediye Başkanı olabilmek için susan Ercan Akpolat’a yerel seçim öncesi hediyelerim olacak. Bakalım o zaman insanların yüzlerine nasıl bakacaklar ve nasıl oy isteyecekler.

  4. Mülayim MUTEDİL dedi ki:

    2019-2020-2021 ve 2022 yıllarına ait bisiklet plaka ücretleri ve bisiklet muayene ücreti olarak tarife belirlenmesine rağmen ticari bisikletlere muayene ve tescil ücreti, alınıp alınmadığını BİZ BİLEMEYİZ Kİ?
    Belki de resmi olmayan yollardan daha az, makul bir miktar alıp; MAKBUZ KESME İŞİNİ BİLİNÇLİ OLARAK SAVSAKLADILAR. Her zaman yaptıkları gibi.????

  5. 16 milyon için çalışıyoruz dedi ki:

    müdürün görevi , eski zabita müdürünün aynı olay yüzünden zimmet suçuyla yargılamanın devam ettiği, bu yüzden 1 yıl açığa alındığını biliyorum

  6. Serkan GÜNGÖR dedi ki:

    “16 milyon için çalışıyoruz” takma isimli kişi kim ise çok yanlış bir yorum yapmış ve alenen suç isnadında bulunmuş. Bir önceki Zabıta Müdürü Orhan Güngör benim babamdır ve ömrü boyunca bir defa bile zimmet suçlamasıyla yargılanmamıştır hatta soruşturma bile geçirmemiştir. Babam bu haberde de belirtilen önceki yılların Tescil, Muayene ve Tahakkuk işlemlerini yaptırmış ve tüm ödemelerin Belediyeye yapılmasını sağlamıştır. Dönemin Belediye Başkanı Atilla Aytaç bana olan garezinden dolayı bazı bisiklet esnafının borcunu zamanında ödememiş olması sebebiyle kamu zararı iddiasıyla görevden almış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Babam kanunen üzerine düşen görevleri yerine getirmiş olduğu için ve tahsilat yetkisi olmadığı için ödemesini geç yapan bisiklet esnafının ödemeleri mali hizmetler müdürlüğünün sorumluluğunda ve takibinde olduğu için Cumhuriyet Başsavcılığı babamın kamu zararına sebep olmadığı, belediyenin hiçbir zarara uğramadığı, alacakların Zabıta Müdürü sayesinde tahakkuk ile kayıt altına aldırıldığını detaylarıyla açıklayarak hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermiştir. (Hatta babam bu sebeple Erdem Gül zamanında görevine geri döndürülmüş ama Engin Çelik sebebiyle boşta bekletilmiştir.) Bunu hazmedemeyen Atilla Aytaç ise kendi bağlantılarını kullanarak bu karara itiraz ettirmiş ve adli sürecin uzamasını sağlamıştır. Şu an adli süreç devam etmekte olup süreç sonunda Atilla Aytaç hakkında avukatımız hem gerekli adli işlemleri başlatacak hem de ciddi bir tazminat davası açacaktır. Şu an ki Zabıta Müdür vekili ise kanunları alenen hiçe sayıp ne muayene, ne tescil ne de tahakkuk işlemi yapmamıştır. Yani iki olay birbirinden farklıdır. Önceki Zabıta Müdürü olan Orhan Güngör yani babam görevini yaptığı halde haksız yere görevden uzaklaştırılmıştır ve yerine şu an ki Zabıta Müdür Vekili görevlendirilmiştir. Erdem Beyin döneminde de Engin Bey’in ısrarları ile Mustafa Bey göreve devam ettirilmiştir. Yani görevini yapan açığa alınırken görevini yapmayan terfi etmiştir.

  7. sonuç dedi ki:

    Habere göre adalarda şu an bisiklet kiraya veren esnaf kanunsuz olarak hatta ikiz plaka tabir edilen sahte plaka ile anayasanın eşitlik hakkını ihlal ederek ceplerine paralarını indiriyorlar.Madem adalarda bisiklet kiralama işi ispark’ın bu şirket bisiklet kiralaması için ne zaman faaliyete başlayacaktır? Bu korsan bisikletçiler ne zaman faaliyetten men edilecektir? Kamu zararının tahsili içi ne yapılacak ve sorumlular hakkında adli ve idari işlemler ne zaman başlayacaktır? Yoksa bu kanunsuzların başını çeken ve engin çelik’in kasası görevini gören bisikletçinin dediği gibi belediye bu kanunsuz bisikletçilere ödül gibi milyonlarca lira tutarında para ödeyerek bisikletleri devir mi alacaktır? Bu arada bu bisikletler tescilsiz,izinsiz kaçak ise adalarda dükkanı olan herhangi bir esnaf dükkanınn önüne bisikletleri dizip bu korsanlar gibi kiraya verebilir mi?

  8. andrea dorya 2 dedi ki:

    Eyyyy İBB kiralık bisiklet meselesini, akülü araç (korsan taksi) karmaşasını, iğrenç işgaliyeleri çözememişsin ülkeyi yönetmeye soyunuyorsun.

  9. volkan dedi ki:

    bu gazete sahibi aktroll galiba sürekli ağlayıp duruyorlar 😀